Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Запіканка з цвітної капусти з шинкою
Запіканка з цвітної капусти з шинкою

Запіканка з цвітної капусти з шинкою

Представляємо вашій увазі прекрасний рецепт приготування запіканки з цвітної капусти з шинкою. Така запіканка буде дуже до речі до вашого столу якщо ви наприклад скликали сьогодні до себе гостей . Вона й готується не дуже довго , тому її можна встигнути спекти навіть за дружніми посиденьками . Запіканка за смаком виходить дуже смачна і ситна , а ще її можна розкласти кажому на тарілку у вигляді порційних шматків і таким чином вживати як самостійне блюдо. Такий запіканці будуть раді всі , навіть ваші діти. Вони прекрасно сприймуть новину про майбутню запіканці як вечері . Тому рекомендуємо не втрачати часу, а швидше приступати до приготування цієї страви.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Цвітна капуста — 1 кг
  2. 2. Шинка — 300 г
  3. 3. Цибуля — 1,5 шт.
  4. 4. Сир твердий — 200 г
  5. 5. Рослинна олія — 2 ст.л.
  6. 6. Вершкове масло — 50 г
  7. 7. Кріп — 2 гілочки
  8. 8. Молоко — 1,5 склянки
  9. 9. Яйця — 3 шт.
  10. 10. Часник — 2 зубчики
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У великій каструлі доведіть воду до кипіння, посоліть.

  2. Тим часом цвітну капусту розділіть на суцвіття.

  3. Опустіть капусту в киплячу воду і проваріть 4-5 хвилин - вона не повинна зваритися повністю, а лише злегка розм'якшитися. Відкиньте капусту на друшляк і дайте стекти воді.

  4. Цибулю дрібно порубіть. Шинку наріжте кубиками

  5. Влийте у велику сковороду рослинну олію, слідом покладіть шматочок вершкового масла, розтопіть його і на цій суміші олій підсмажте цибулю до м'якості приблизно 3-4 хвилини.

  6. Слідом додайте шинку і обсмажте, помішуючи, ще 2 хвилини.

  7. Потім викладіть на сковороду капусту і обсмажте все на середньому вогні ще приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.

  8. Перекладіть капусту з шинкою у форму для запікання. Посоліть, поперчіть капусту і посипте дрібно нарізаним кропом.

  9. Сир натріть на середній тертці.

  10. Духовку нагрійте до 180°C.

  11. Для заливки дуже дрібно порубіть  часник і покладіть в глибоку миску. Туди ж розбийте яйця, посоліть, поперчіть і злегка збийте виделкою. Слідом влийте молоко і ще раз все збийте.

  12. Вийшла сумішшю залийте капусту з шинкою, зверху густо посипте тертим сиром.

  13. Випікайте страву  приблизно 30-40 хвилин - поки не схопиться заливка і на страві не утвориться сирна скоринка.