Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Яєчня-бовтанка в листковому тісті
Яєчня-бовтанка в листковому тісті

Яєчня-бовтанка в листковому тісті

Сніданок - початок нашого дня. Від того, наскільки він буде смачним і ситним, залежатиме і настрій, і, в якійсь мірі, працездатність. Почніть свій день, приготувавши на сніданок яєчню-бовтанку в листковому тісті. Якщо Ви вранці обмежені в часі, спробуйте спочатку приготувати цю страву у вихідний день, щоб визначити, скільки йде часу на неї. Орієнтовно: 40 хвилин. У цьому рецепті пропонується використовувати листкове тісто, куплене в магазині. Особливість цієї страви в тому, що спочатку необхідно приготувати яєчню-бовтанку з додаванням в неї таких інгредієнтів, як копчена ковбаса, печериці, твердий сир і зелень, а потім "запакувати" її в одяг із тіста і відправити в духовку. Дуже смачно!

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Тісто листкове — 1 лист
  2. 2. Яйця — 7 шт.
  3. 3. Печериці — 200 г.
  4. 4. Сир — 100 г.
  5. 5. Петрушка — 60 г.
  6. 6. Масло вершкове — 1 ст. л.
  7. 7. Ковбаса копчена — 200 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 190°C. Викласти тісто на стіл і розкачати його до тоненького листа.

  2. За допомогою ножа зробити надрізи з боків, залишивши місце по серединці, щоб потім можна було сплести "косичку".

  3. Для приготування начинки розігріти сковорідку і викласти на неї вершкове масло, щоб воно повністю розтануло. Гриби нарізати пластинками і обсмажити на сковороді з маслом.

  4. Збити 6 яєць. У мисочку з яйцями натерти сир і ретельно перемішати.

  5. Тепер сирно-яєчну суміш вилити в сковороду з грибами. Додати дрібно порізану ковбасу. Вимити, обсушити і дрібно нарізати зелень. Додати зелень в сковороду, посолити і поперчити, ретельно перемішати.

  6. Коли яєчня буде готова - остудити її, а потім викласти в середину на тісто.

  7. Потім сплести з краєчків тіста "косичку", щоб закрити начинку. Збити 1 яйце і змастити ним "косичку". Поставити в духовку і запікати до золотистої скоринки, близько 30 хвилин.