Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Гарбузові булочки з маскарпоне і зеленню
Гарбузові булочки з маскарпоне і зеленню

Гарбузові булочки з маскарпоне і зеленню

Пропонуємо вам рецепт ароматних і смачних гарбузових булочок з маскарпоне і зеленню. Маскарпоне - це італійський вершковий сир. Вважається, що вперше його стали робити в області між містечками поблизу Мілана в кінці шістнадцятого століття. Цей незвичайно-смачний сир Маскарпоне м'який, ніжний і вершковий на смак. Взагалі сиром його називають умовно. Маскарпоне, загалом-то, зовсім і не сир, а вершки, створожені винною кислотою, лимонним соком або винним оцтом. Для його виготовлення використовують коров'яче молоко або молоко буйволиць. Маскарпоне відмінно підходить для приготування різної випічки. Сир надає випічці ту ніжність і легкість, яку ви зможете відчути в цих гарбузових булочках.

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. Гарбуз (очищений від шкірки, насіння) — 500 г.
  2. 2. Борошно — 300 - 400 г.
  3. 3. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
  4. 4. Сіль — 0,5 ч. л.
  5. 5. Вершкове масло — 40 г.
  6. 6. Кисле молоко (або ряжанка) — 4 ст. л.
  7. 7. Сухий базилік — 0,5 ч. л.
  8. 8. Паприка сушена — 0,25 ч. л.
  9. 9. Насіння кмину — 1 - 2  ст. л.
  10. 10. Маскарпоне — 125 г.
  11. 11. Кисломолочний сир — 125 г.
  12. 12. Шніт-цибуля (можна замінити зеленою цибулею) — 2 ст. л.
  13. 13. Петрушка — 1 ст. л.
  14. 14. Кріп — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гарбуз очистити від шкірки, нарізати великими кубиками і зварити в пароварці або приготувати в мікрохвильовій печі до м'якості.

  2. Перенести в сито і залишити на 30 хвилин до охолодження. Подрібнити гарбуз у блендері до стану пюре.

  3. Маскарпоне змішати з сиром і всією зеленню, посолити, перемішати і поставити в холодильник.

  4. Борошно змішати з сіллю (0,5 ч. л.) і розпушувачем для тіста. Кінчиками пальців перетерти борошно з маслом до стану "дрібних хлібних крихт". Додати гарбузове пюре, базилік, паприку і кисле молоко або ряжанку (2 ст. л.), силіконовою лопаткою перемішати тісто до однорідного стану. На робочу поверхню насипати борошна і акуратно домісити тісто руками до м'якої і злегка липкої консистенції.

  5. Деко вистелити пергаментом для випічки. Тісто розділити на 6 рівних частин. Скачати кожну в кульку і викласти на деко. Маленьким гострим ножем зробити хрестоподібний надріз на верхівці кожної булочки. Злегка змастити верхівку кожної булочки кислим молоком або ряжанкою і присипати кмином.

  6. Духовку розігріти до 220°C. Випікати в розігрітій духовці 20-25 хвилин. Подати теплими з маскарпоне.