Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Тяхан (смажений рис з куркою)
Тяхан (смажений рис з куркою)

Тяхан (смажений рис з куркою)

Тяхан - традиційна страва японської кухні, яку іноді називають японським пловом, хоча із цим твердженням можна посперечатися. У процесі приготування основний компонент страви - рис поєднують, залежно від рецепту, з різними інгредієнтами. У запропонованому варіанті це куряче філе і різноманітні овочі. Зверніть увагу, що на першому етапі приготування тяхана рис варять в несолоній воді, обов'язково до напівготовності. Овочеві інгредієнти можна варіювати залежно від особистих уподобань. Рис у Вас повинен вийти злегка смаженим і розсипчастим. Соєвий соус поділиться з ним своїм коричневим кольором. Виходить смачно, корисно і ароматно.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Рис — 400 г.
  2. 2. Куряче філе — 150 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Перець болгарський — 1 шт.
  5. 5. Олія рослинна — 4 ст. л.
  6. 6. Соус соєвий — 3 ст. л.
  7. 7. Цукіні — 1 шт.
  8. 8. Морква — 1 шт.
  9. 9. Квасоля зелена стручкова — 50 г.
  10. 10. Зелений горошок — 50 г.
  11. 11. Кукурудза консервована — 50 г.
  12. 12. Кунжутне насіння — 10 г.
  13. 13. Олія кунжутна — 2 ст. л.
  14. 14. Імбир свіжий — 50 г.
  15. 15. Часник — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ретельно промити рис під холодною водою, відварити у воді протягом 5-7 хвилин, до напівготовності. Забрати каструлю із рисом з вогню. Процідити.

  2. Курку нарізати шматочками, обсмажити на сковороді в рослинній олії. Всі овочі нарізати кубиками, всипати в сковороду до курки, обсмажити до напівготовності.

  3. Додати в сковороду до овочів і курки кунжутну олію і тертий імбир. Готувати протягом 2 хвилин, після чого додати рис.

  4. Влити в сковороду соєвий соус, перемішати. При необхідності посолити і поперчити. Тушкувати 3 хвилини. В кінці додати кукурудзу і горошок. При подачі розкласти рис по тарілках, присипати кунжутним насінням і прикрасити зеленню.