Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Цвітна капуста, смажена в яйці
Цвітна капуста, смажена в яйці

Цвітна капуста, смажена в яйці

Ніколи не замислювалися, чому цвітну капусту називають цвітною? Кажуть, що назва походить від слова "квітка", тому що та частина капусти, яку ми їмо, це насправді величезне суцвіття, що складається з тисяч щільно притиснутих один до одного бутончіков! Правда, зацвісти їм не судилося, інакше капуста стане неїстівною ...Tреба сказати, що насправді цвітна капуста таки буває кольоровою: помаранчевою, зеленою і навіть дуже красивою пурпуровою! Але сьогодні ми готуємо звичайну білу - просто, швидко і зі смаком!

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Цвітна капуста — 500 г
  2. 2. Яйця — 3 шт
  3. 3. Рослинна олія для підсмажування — 70 мл
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Будь-яка приправа — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цвітну капусту промийте, обсушіть і розділіть її на окремі суцвіття (не сильно дрібні, середнього розміру).

  2. Закип'ятіть воду і, коли вона закипить, проваріть в ній суцвіття до м'якості. Дістаньте шумівкою, щоб стекла вода.

  3. В окремому посуді злегка збийте виделкою яйця з сіллю і приправами.

  4. У сковороді розігрійте олію.

  5. Кожне суцвіття занурюйте в збиті яйця і обсмажуйте до золотистого кольору.