Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Тріска під маринадом в мультиварці
Тріска під маринадом в мультиварці

Тріска під маринадом в мультиварці

Незважаючи на простоту рецепта і вихідних продуктів, тріска під маринадом смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. В мультиварці вона виходить більш соковитою і ніжною. Замість тріски можна використовувати філе будь-якої білої риби. Кількість і склад овочів, що входять в це блюдо, можна коригувати за бажанням. Наявність в маринаді сухого вина, меду і лимона надає страві вишуканості та свіжості смаку. У гарячому вигляді тріску під маринадом можна подати як окреме самостійне блюдо або разом з гарніром, наприклад, з відвареною картоплею, пюре, рисом або будь-якими кашами з круп. А можна використовувати приготовлену в мультиварці тріску під маринадом і як холодну закуску.

Кількість порцій 3
Час приготування 40 хв

  1. 1. Вино біле сухе — 100 мл.
  2. 2. Лимон — 0,5 шт.
  3. 3. Соняшникова олія — 3 ст. л.
  4. 4. Морква — 2 шт.
  5. 5. Перець чорний горошком — 3 шт.
  6. 6. Тріска — 600 г.
  7. 7. Лавровий лист — 2 шт.
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  9. 9. Мед — 1 ч. л.
  10. 10. Перець запашний — 3 шт.
  11. 11. Помідор — 1 шт.
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Приправа для риби — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе тріски посипати сіллю і приправами для риби, залишити просочуватися.

  2. Посмажити в невеликій кількості соняшникової олії нарізану цибулю і натерту на великій тертці моркву.

  3. Обшпарити окропом надрізаний хрест-навхрест помідор і через кілька хвилин очистити його від шкірки.

  4. До розм'якшеної моркви і цибулі додати нарізані дрібно помідор і лимон, додати мед, влити вино, посолити і поперчити за смаком, тушкувати 5-7 хвилин. Остудити.

  5. У чашу мультиварки налити воду, додати в неї сіль, перець чорний горошком і запашний перець, лавровий лист. Зверху встановити чашу для варіння на пару і покласти на неї рибу.

  6. Готувати на програмі «Варка на пару» з встановленим часом 10 хвилин. Готову рибу остудити.

  7. У глибоку тарілку покласти половину маринаду разом з рідиною.

  8. На овочі укласти шматочки риби.

  9. Покрити рибу овочами, які залишились, вилити зверху маринадну рідину. Поставити тарілку, накривши плівкою, в холодильник на 2 години або більше.

  10. Подавати страву в якості закуски.