Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Томатний суп із морепродуктів
Томатний суп із морепродуктів

Томатний суп із морепродуктів

Пропонуємо простий у приготуванні, смачний і ароматний томатний суп із морепродуктів. До всіх перерахованих переваг цього супу можна додати ще корисність. Пропонована як інгредієнт супу суміш із морепродуктів (морський коктейль) зазвичай складається з кальмарів, креветок, восьминогів і мідій, які є багатим джерелом йоду, селену, заліза, кальцію, фосфору, калію, цинку, а також вітамінів A, E і групи B. Крім того, дуже важливо, що морепродукти містять поліненасичені жирні кислоти. Якщо Ви стежите за своєю вагою, можете їсти морепродукти, не побоюючись за свою фігуру. Порада: збиті яйця в киплячий суп потрібно вливати тоненькою цівкою, безперервно помішуючи рідину в каструлі ложкою.

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Суміш із морепродуктів — 250 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Часник — 3 шт.
  4. 4. Перець солодкий — 1 шт.
  5. 5. Помідори — 1 шт.
  6. 6. Сік томатний — 350 г.
  7. 7. Шафран — 1 ч. л.
  8. 8. Трави прованські — 1 ч. л.
  9. 9. Базилік сушений — 1 ч. л.
  10. 10. Сік лимонний — 1 ст. л.
  11. 11. Яйце куряче — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промити суміш із морепродуктів під кип'яченою водою, перекласти їх в каструлю, залити 0,5 л. води. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити протягом 5 хвилин.

  2. Поки варяться морепродукти, очистити цибулю і часник, подрібнити. Обсмажити цибулю з часником на сковороді з невеликою кількістю олії.

  3. Додати в каструлю обсмажену цибульно-часникову суміш. На тій же сковороді обсмажити також з невеликою кількістю олії подрібнені помідори і перець.

  4. Додати суміш із перцю і помідорів в каструлю з супом.

  5. Влити в каструлю томатний сік. Додати спеції. Після закипання варити 5 хвилин. Додати лимонний сік, за смаком додати сіль і перець.

  6. Перед подачею збити яйця, влити в суп. Варити ще 5 хвилин під кришкою.