Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Терін із курячої печінки з хурмою
Терін із курячої печінки з хурмою

Терін із курячої печінки з хурмою

Терін - класична страва французької кухні. Точно так називається форма з кришкою (зазвичай прямокутна, обов'язково вогнетривка), в якій і готують цей кулінарний шедевр. Інгредієнтами для приготування теріна можуть бути: м'ясо, риба, птиця, субпродукти (як у нашому випадку), найрізноманітніші овочі. Але теріни бувають і солодкими. Готувати страву нескладно. Існують два способи приготування теріна: традиційний із запіканням у духовці і холодний спосіб з використанням желатину. У цьому рецепті використовується другий спосіб. Готовий, застиглий в холодильнику терін перевертають на тарілку, знявши при цьому плівку. При подачі терін зазвичай нарізають скибочками.

Кількість порцій 10
Час приготування 70 хв

  1. 1. Куряча печінка — 1,5 кг.
  2. 2. Хурма — 300 г.
  3. 3. Бренді — 100 мл.
  4. 4. Холодна вода — 3 ст. л.
  5. 5. Желатин — 20 г.
  6. 6. Бальзамічний оцет — 3 ч. л.
  7. 7. Соняшникова олія — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Хурму почистити від шкірки, нарізати кубиками і протерти через сито.

  2. Желатин замочити у воді на 10 хвилин. Додати до желатину бренді і нагріти на водяній бані, при постійному помішуванні до розчинення желатину.

  3. Желатин перемішати з хурмою, збити вінчиком і поставити в холодильник на 30 хвилин, регулярно збовтуючи вінчиком і не даючи повністю застигнути.

  4. Печінку промити, прибрати плівки, посолити, поперчити і обсмажити на середньому вогні на соняшниковій олії по 5-6 хвилин c кожного боку. Готову печінку полити бальзамічним оцетом.

  5. Прямокутну форму для кексу застелити харчовою плівкою. Викласти в середину половину печінки, потім желе і знову печінку.

  6. Полити страву жиром зі сковороди, закрити плівкою і поставити в холодильник на 3 години.