Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Суші-нігірі «Томаго»
Суші-нігірі «Томаго»

Суші-нігірі «Томаго»

Багато хто в наш час робить роли в домашніх умовах. Це швидко, смачно і створює особливу атмосферу. А от як щодо суші? Ви пробували колись робити їх самі? Якщо ні, то поспішіть ознайомитися з нашим рецептом. Ці суші цілком підійдуть навіть для тих, хто не їсть м'яса та риби, адже їх готують з омлетом. Він має свій особливий смак, трохи солоний. Тим не менш, вони сподобаються і вам, і тим, хто буде їх куштувати. Адже навіть вся суть в тому, що ви приготували страву самі і з бажанням. Вона чудово підійде, щоб урізноманітнити домашню вечерю, або ж для якогось особливого приводу, наприклад, для романтичної вечері.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Рис готовий — 240 г.
  2. 2. Васабі — 20 г.
  3. 3. Норі — 1 шт.
  4. 4. Соєвий соус — 1 ст. л.
  5. 5. Саке — 1 ст. л.
  6. 6. Сахар — 1 ч. л.
  7. 7. Яйця — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку необхідно приготувати рис для суші. Зробити це можна, скориставшись рецептом на нашому сайті.

  2. Змішати яйце, соєвий соус, цукор, саке, але не збивати. Процідити через дрібне сито або марлю, щоб позбутися від білкових грудочок і отримати однорідну масу.

  3. Поставити сковорідку на вогонь, додати рослинну олію та чекати 2-3 хвилини, поки вона прогріється. Як тільки над сковородою з'явиться легкий димок, омлет можна смажити.

  4. На розігріту сковороду вилити кілька ложок омлету, щоб маса закривала дно приблизно на 7 мм. Якщо з'являються бульбашки, значить занадто гаряче! Зняти з вогню і поставити назад, коли омлет почне схоплюватися. Омлет необхідно обсмажувати тільки з одного боку.

  5. Згорнути отриманий млинець в три шари, рулетиком, щоб його ширина була приблизно 5-7 см. Відсунути до краю сковороди.

  6. На звільнене місце вилити кілька ложок омлету, при цьому треба стежити, щоб маса торкалася до вже згорнутого омлету по всьому краю. Підрум'янити і загорнути попередній млинчик в новий шар.

  7. Повторювати попередні пункти поки не закінчиться маса або ж рулет почне погано скручуватися.

  8. Змочити руки водою, щоб рис не прилипав до долонь. Потім взяти невелику жменю готового рису і, мнучи його в руках, надати йому овальну форму.

  9. Змастити грудочки рису невеликою кількістю васабі.

  10. Розташувати зверху підготовленого шматочка рису скибочку омлету.

  11. Якщо омлет погано тримається, то необхідно перетягнути всю заготовку вузькою смужкою норі. Це додасть певний додатковий смаковий відтінок для суші.