Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Штрудель з кисломолочним сиром і кабачками
Штрудель з кисломолочним сиром і кабачками

Штрудель з кисломолочним сиром і кабачками

Штрудель – улюблена випічка королівської династії Габсбургів, відома на весь світ. Свою приналежність до цієї чудової страви приписують багатьом кухоням світу. Оригінальний рецепт штруделя дбайливо зберігається в міській бібліотеці Відня, проте, варіацій її безліч. Рецепти відрізняються лише начинкою, яка може бути як м'ясна, овочева, так і фруктово-ягідна. Незмінним залишається основа рулетика – тонке витяжне (або листкове) тісто. Перший штрудель (він був яблучним) був приготований більше трьох сторіч тому для баварської імператриці Сісі, яка була дуже примхливим гурманом. До речі, випічка припала їй до душі. Хочемо поділитися з Вами рецептом штруделя з кисломолочним сиром і кабачками – смакота.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Листкове тісто — 300 г
  2. 2. Морква — 200 г
  3. 3. Сир кисломолочний — 200 г
  4. 4. Кабачки — 300 г
  5. 5. Оливкова олія — 2 ст. л.
  6. 6. Яйце — 1 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію, додати розчавлений часник і смажити до появи аромату, потім видалити.

  2. Додати очищену і порізану кільцями моркву, готувати 5-7 хвилин під закритою кришкою.

  3. Всипати нарізані півкільцями кабачки, приправити сіллю і перцем за смаком, тушкувати ще 10 хвилин.

  4. Злегка охолодити овочі, додати сир і перемішати.

  5. Тісто розкатати в прямокутник 30 на 40 см, розподілити начинку по всій поверхні тіста і сформувати штрудель.

  6. Змастити поверхню штруделя збитим яйцем, зробити зверху кілька надрізів.

  7. Викласти штрудель на деко, застелене пергаментним папером, і випікати в духовці при 200 градусах близько 30 хвилин.