Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Рагу «Хелловін» із яловичини з гарбузом у темному пиві
Рагу «Хелловін» із яловичини з гарбузом у темному пиві

Рагу «Хелловін» із яловичини з гарбузом у темному пиві

Ragouter - французьке слово, що позначає "рагу", перекладається як "збуджувати апетит". Ніхто точно не знає, хто, як і коли придумав цю страву. Але існує легенда, яка розповідає про жителів міста Лангедок, який перебував в осадженні в часи Столітньої війни з Англією. Люди були настільки знесилені й голодні, що в один день всі зібралися на головній площі, щоб вирішити, що робити далі і як знайти їжу. Деякі пропонували обдурити противника, спокусивши молодими дівчатами і напоївши отруєним вином, щоб забрати їх провізію. А деякі були готові йти напролом, аби мати шанс поїсти. Під час цих розмов на головній площі розвели багаття і приготували величезний казан, в який городяни додавали все, що змогли знайти їстівного у себе. Так вийшло рагу, яке вони приготували і на свято звільнення свого міста.

Кількість порцій 3
Час приготування 200 хв

  1. 1. Гарбуз — 0,5 шт.
  2. 2. Яловичина — 500 г.
  3. 3. Масло вершкове — 30 г.
  4. 4. Лавровий лист — 1 шт.
  5. 5. Пиво темне — 0,5 л.
  6. 6. Цибуля — 1 шт.
  7. 7. Морква — 1 шт.
  8. 8. Часник — 5 зуб.
  9. 9. Цукор — 1 ч. л.
  10. 10. Кориця — 0,15 ч. л.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно підготувати цибулю. Для цього можна порізати її кільцями.

  2. М'ясо очистити від плівки та порізати шматочками приблизно висотою 3 сантиметра і шириною 2 сантиметра. В глибокому сотейнику з товстим дном, потрібно нагріти вершкове масло.

  3. М'ясо посипати сіллю та перцем та смажити на сильному вогні до появи коричневої скоринки - закрити поверхню для збереження соку.

  4. Вкинути до м'яса цибулю та смажити протягом п'яти хвилин. Порізати частинками часник та вкинути до м'яса. Додати корицю, лавровий листок та цукор.

  5. Залити пляшкою пива та тушкувати м'ясо протягом двох годин, при цьому помішувати його.

  6. Моркву порізати і також вкинути до м'яса. Через двадцять хвилин додати гарбуз. Довести до готовності протягом двадцяти хвилин.