Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Бісквіт "карамельний" без яєць
Бісквіт "карамельний" без яєць

Бісквіт "карамельний" без яєць

Рецепт бісквіту, безсумнівно, є у кожної господині. Навіть молодої і з малим досвідом. Справа в тому, що бісквіт - це основа дуже багатьох солодких тортів. Приготувавши бісквіт, можна його змастити будь-яким кремом.ю і торт вже готовий. Але ми хочемо вам запропонувати рецепт не зовсім класичного бісквіта. По-перше, він готується без яєць. Це зручно в тих випадках, коли несподівано виявилося, що яєць в будинку немає . Або ж коли хочеться внести різноманітність навіть у такому простому торті, як бісквітний. Замість цього бісквіт буде карамельним. Для цього її потрібно спеціально приготувати. Завдяки карамелі торт набуває не тільки незвичайного смаку, але і приємного світло-кавового кольору. Такий торт можна вже подавати до столу.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Молоко — 0,5 л.
  2. 2. Сухе молоко — 200 г.
  3. 3. Масло вершкове — 100 г.
  4. 4. Цукор — 550 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 200 г.
  6. 6. Йогурт — 50 мл.
  7. 7. Олія — 50 мл.
  8. 8. Пекарський порошок — 15 г.
  9. 9. Вершки — 120 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно всипати цукор (100 г.) в кастрюлю та поставити на плиту, на малий вогонь. На повільному вогні розплавити цей цукор, постійно помішуючи ложкою, та "кип'ятити" його до тих пір, поки він не потемнішає та не набуде коричневого кольору. Тепер влити в цукор гарячу воду (100 мл.) та тримати на вогні до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Після цього зняти з вогню та охолодити.

  2. В охололий, отриманий сироп влити олію та йогурт. Добре все перемішати. Всипати просіяне борошно та пекарський порошок і добре все перемішати ложкою протягом однієї хвилини.

  3. Підготувати форму для випікання. Для цього її потрібно змастити маслом та посипати борошном. Якщо цього не зробити, то витягнути корж після випікання буде дуже важко. Влити тісто в підготовлену форму, поставити в духовку та випікати при температурі 180°C протягом 20-30 хвилин. Якщо випікати в одній великій формі, то процес може затягнутися до однієї години. Перевірити, чи пропікся корж, можна звичайним сірником або зубочисткою.

  4. Готовий корж повинен збільшитися в розмірі та покритися гарною рум'яною скоринкою. Далі потрібно приготувати карамель. Для цього потрібно змішати молоко, сухе молоко та цукор (3 склянки) в товстостінній кастрюлі та варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки маса не почне набувати коричневого відтінку. Після цього додати вершкове масло та варити до готовності, приблизно 1,5 години. Якщо варити менше то вийде гарне згущене молоко. Якщо трохи переварити, то вийдуть тверді іриски.

  5. Потім потрібно змастити корж приготованою карамеллю. Якщо бісквіт випікався довго і він вийшов суховатим, то додатково перед змащуванням можна просочити корж цукровим сиропом. Зверху прикрасити збитими вершками вже нарізаний бісквіт.