Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Скумбрія "копчена" по-домашньому
Скумбрія "копчена" по-домашньому

Скумбрія "копчена" по-домашньому

Розповідати про корисність цієї рибки ми не станемо, всі і так добре знають про неї. Але, якщо вживати рибку в копченому вигляді, то буде важко назвати цей делікатес корисним. Але встояти перед такою стравою дуже складно, навіть тим, хто веде здоровий спосіб життя. У магазинах не завжди вдається знайти свіжу, смачну рибу. І в цьому випадку можна використовувати відмінний варіант - приготувати копчену рибку в домашніх умовах. Економно, швидко і не вимагає особливих умінь. Що нам буде потрібно для цього? Зовсім нічого: риба, цукор, сіль та інші додаткові інгредієнти. Можна дуже довго розповідати про неповторний смак рибних делікатесів. Цього ми робити не будемо, а просто пропонуємо приготувати "копчену" скумбрію.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Скумбрія — 1 шт.
  2. 2. Вода — 1 л.
  3. 3. Сіль — 2 ст. л.
  4. 4. Цукор — 20 г.
  5. 5. Цибуля (лушпиння) — жменя
  6. 6. Чай (сухий листовий) — 15 г.
  7. 7. Чорний перець — за смаком
  8. 8. Коріандр — за смаком
  9. 9. Лавровий лист — 2 шт.
  10. 10. Олія — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вичистити з риби усі нутрощі, зняти плівку і добре промити. Відрізати голову, а іншу частину використати для копчення.

  2. Приготувати маринад: довести до кипіння 1 літр води. Додати промите цибульне лушпиння і варити 7 хвилин. Настоювати 10 хвилин і звільнити від води, використовуючи друшляк.

  3. Заварити чай звичайним способом. У воду (проціджену від лушпиння) додати сіль, коріандр, заварений чай, цукор і лавровий лист. Довести усю суміш до кипіння і закрити кришкою, залишити на деякий час остигати. (Щоб риба вийшла зовсім копченою - слід додати в маринад 1 ст. л. рідкого диму).

  4. Узяти посудину, відповідного розміру і перелити охолоджений маринад. Викласти в нього скумбрію.

  5. Накрити рибу тарілочкою і поставити в прохолодне місце на 3 доби. Рибу треба час від часу перевертати, для рівномірного фарбування.

  6. Через 3 доби дістати рибу з маринаду і обсушити за допомогою паперового рушника. Далі натерти скумбрію рослинною олією і можна їсти.