Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Шоколадна піца
Шоколадна піца

Шоколадна піца

Всі ми звикли асоціювати піцу з тонким хрустким коржем і щедрою начинкою з копченої ковбаски, соковитих томатів і сиру, що тягнеться. На жаль чи на щастя, ми дещо зруйнуємо Ваші звичні уявлення і поспішаємо запропонувати сміливу і дуже оригінальну варіацію цієї популярної італійської страви, від якої не відмовиться жоден ласун – шоколадну піцу з бананами. Це, мабуть, той варіант солодкої домашньої випічки, який зможе приємно здивувати рідних і порадувати гостей, особливо тих, хто звик до стандартних класичних пірогів і тортиків. Не дивлячись на те, що шоколадна піца має якусь схожість з пирогом, вона ніколи не набридне і, вже тим більше, не стане буденною.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Вода — 50 мл
  2. 2. Пекарські дріжджі — 40 г
  3. 3. Борошно — 1 кг
  4. 4. Сіль — 30 г
  5. 5. Яйце — 11 шт.
  6. 6. Масло вершкове — 900 г
  7. 7. Какао-порошок — 170 г
  8. 8. Вершки 20% — 200 мл
  9. 9. Шоколад чорний — 400 г
  10. 10. Цукор — 250 г
  11. 11. Банан — 3 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З води, борошна, пекарських дріжджів, солі, частини цукру (90 г), яєць, частини масла (700 г) і третини какао-порошку приготувати тісто. Для цього потрібно змішати борошно з яйцями, цукром, сіллю і дріжджами. Далі необхідно вимісити міксером і додати вершкове масло. Продовжувати збивати, поки тісто не почне відділятися від стінок посудини і не стане гладким і еластичним, але у той же час щільним і міцним. Наприкінці ввести яєчні жовтки.

  2. Залишити тісто на півтори години.

  3. Розкачати це тісто як для піци і дати підійти на деку.

  4. Посипати тісто цукром, какао-порошком і невеликими шматочками масла. Випікати в духовці при 170 ̊С протягом приблизно 25-30 хвилин.

  5. Напіввипечений виріб збризнути вершками. Як тільки суміш почне танути, посипати піцу подрібненим шоколадом. Знову поставити в піч і випікати 1 хвилину.

  6. Прикрасити нарізаними бананами.