Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Салат "Кармен"
Салат "Кармен"

Салат "Кармен"

Салати вперше почали готувати в Римі. Відноситься страва до вікової категорії "кому за 2500 років". По складу салат значно відрізняється від сучасного, його основою тоді були цибуля, петрушка, а заправка - мед, сіль і перець. Пізніше французи включили до старих інгредієнтів латук, який перейменували на честь страви, - "салатом" . З подальшим поповненням суміші : кульбабою, лободою, цикорієм, проявлялася тенденція різноманітності і створення нових видів. Представлена страва, як і більшість їй подібних, готується швидко і легко. Виходить відмінна закуска з курки, шинки і помідорів, заправлених пікантною аджикою. У салаті "Кармен" ви знайдете і вітаміни, і відмінний смак! Залишається тільки насолодитися!

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Куряче філе — 200 г.
  2. 2. Шинка — 150 г.
  3. 3. Помідор — 250 г.
  4. 4. Хліб — 100 г.
  5. 5. Майонез — 2 ст. л.
  6. 6. Аджика — 1 ч. л.
  7. 7. Часник — 4 зуб.
  8. 8. Олія — 3 ст .л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Спеції — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготувати куряче філе: порізати його соломкою і обсмажити на рослинній олії. Посипати у кінці спеціями для курки (за бажанням) і посолити.

  2. Шинку порізати соломкою. Висипати в олію, де смажилося куряче філе і трохи обсмажити. Помідори помити, порізати соломкою. Відкласти інгредієнти. Зайнятися приготуванням соусу.

  3. Для соусу: змішати 2,5 ст. л. майонезу з аджикою і подрібненим через прес часником. Хліб порізати соломкою. Зробити з нього сухарі. Перейти до формування салату.

  4. У неглибоку тарілку викласти куряче філе, потім змастити шаром соусу, за смаком.  Зверху покласти 1/2 частини порізаних помідорів. На них покласти шинку, змастити раніш приготованим соусом.

  5. Викласти інші помідори. Прибрати салат в холодильник хвилин на 20 для просочення. Вже перед поданням на стіл, посипати сухарями.