Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Роли з лососем та авокадо
Роли з лососем та авокадо

Роли з лососем та авокадо

З чим насамперед у Вас асоціюється Японія? З квітучою сакурою? З витонченими, але боязкими гейшами? Чи все ж з відомими на весь світ суші? Відповідь очевидна: шанувальники цієї японської страви, якби взялись за руки, змогли б, напевно, обійняти земну кулю. Мало хто знає, що в далекому XIII столітті суші представляли собою не готову страву, а лише спосіб тривалого зберігання риби і морепродуктів. З тих пір рецепт неабияк удосконалився і стрімко увірвався в усі кухні світу. Якщо Ви перебуваєте в рядах фанатів суші, то пропонований рецепт класичних ролів зі слабосоленим лососем, авокадо і морквою підніме Вам настрій. Адже їх чудовим смаком можна насолодитися, не виходячи з дому.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Рис готовий — 240 г
  2. 2. Лосось слабосолений — 100 г
  3. 3. Авокадо — 100 г
  4. 4. Морква — 80 г
  5. 5. Норі — 6 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/

  2. Змочивши руки рисовим оцтом, візьміть готовий рис і розподіліть по листку норі. Розподіляйте рис щільним рівним шаром, залишаючи дальній від вас край на 3 см без рису.

  3. Відміряйте декілька сантиметрів, і відріжте гострим рибним ножем під кутом близько 20 градусів шматочок риби. У вас має вийти скибочка, шириною 2,5 сантиметра і завтовшки трохи менше сантиметра.

  4. Моркву відваріть, очистіть і наріжте тонкими смужками.

  5. Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте на такі ж смужки. Щоб авокадо не потемніло, його необхідно збризнути лимонним соком.

  6. Розташуйте сьомгу, авокадо і моркву з одного кінця норі.

  7. Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.

  8. Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.