Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь близькосхідна літо › Шашлик в духовці зі свинини, маринованої у гранатовому соку
Шашлик в духовці зі свинини, маринованої у гранатовому соку

Шашлик в духовці зі свинини, маринованої у гранатовому соку

Пропонуємо вашій увазі шашлик в духовці зі свинини, маринованої у гранатовому соку. Ви не уявляєте собі наскільки смачною є дана страва. Це потрібно тільки зробити самому і спробувати. Шматочки свинини, маринованої в свіжовичавленому гранатовому соку з додаванням мускатного горіху, часнику і ароматних італійських трав, нанизані на шампури і запечені в духовці - кращого варіанту приготування м'яса вам не знайти, якщо вам дуже хочеться шашлику, але можливості на природу виїхати немає. По суті, це і є спрощений рецепт шашлику, коли у вашому розпорядженні немає мангалу та дров. Завдяки гранатовому маринаду, м'ясо виходить ніжним, соковитим і смачним. Дуже рекомендуємо приготувати!

Кількість порцій 4
Час приготування 140 хв

  1. 1. Свинина (м'якоть) — 800 г.
  2. 2. Гранат — 100 г.
  3. 3. Часник — 2 зубчика
  4. 4. Мускатний горіх мелений — 1 ч. л.
  5. 5. Суміш італійських трав — 2,5 г.
  6. 6. Сіль — 1,5 ч. л.
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Олія соняшникова рафінована — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування гранатового соку - зерна граната помістити в пакет, краще герметичний, повітря випустити. Пройтись скалкою по зернам граната, щоб вони пустили сік. Відрізати кінчик пакету і через сито зцідити гранатовий сік.

  2. Свинину нарізати великими шматками однакового розміру, скласти в миску, залити гранатовим соком. Додати подрібнений часник, мускатний горіх, італійські трави, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішати м'ясо руками, щоб кожен шматочок був покритий маринадом і спеціями. Поставити м'ясо в холодильник маринуватися мінімум на 1 годину, періодично помішуючи.

  3. Поки м'ясо маринується, дерев'яні шпажки замочити в холодній воді. Нанизати шматочки маринованого м'яса на дерев'яні шпажки по 3 шматочки на кожному шампурі. На розпечену сковороду налити соняшникову рафіновану олію, викласти шпажки з м'ясом, обсмажити на великому вогні з одного і з іншого боку до отримання золотистої скоринки.

  4. Викласти дерев'яні шампури з м'ясом на фольгу. Загорнути щільно, щоб м'ясо не визирало. Запікати в попередньо розігрітій до 190ºC духовці приблизно 30 хвилин, потім фольгу розкрити і запікати ще близько 10 хвилин.