Каннеллоні зі шпинатом і рікотою
- 1. Каннеллоні — 8 шт.
- 2. Шпинат заморожений — 250 г.
- 3. Часник — 1 зубчик
- 4. Сир "Пармезан" — 50 г.
- 5. Оливкова олія — за смаком
- 6. Сіль — за смаком
- 7. Перець чорний мелений — за смаком
- 8. Борошно — 1 ст. л.
- 9. Вершкове масло — 50 г.
- 10. Молоко — 200 мл.
- 11. Вершки 10-20% — 200 мл.
- 12. Мускатний горіх — за смаком
- 13. Рікота — 150 г.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Часник очистити, розрізати вздовж на 2 частини, в сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити часник 1-2 хвилини.
З сковороди прибрати часник, додати туди не розморожений шпинат і випарувати всю рідину протягом 7 хвилин.
Шпинат посолити і поперчити за смаком. Перемішати. Зняти з вогню. Остудити.
До остиглого шпинату додати рікоту і перемішати.
Для приготування соусу розтопити вершкове масло на сковороді на слабкому вогні.
Додати борошно і перемішати до однорідної маси. Маса повинна бути теплою, але не гарячою.
Тонкою цівкою влити молоко. Потім додати вершки, інтенсивно помішуючи дерев'яною лопаткою, щоб не утворилися грудки, довести до загустіння. Соус потрібно постійно помішувати.
Соус посолити, додати тертий мускатний горіх і перемішати.
Для того щоб на поверхні соусу не утворювалася плівка - покласти шматочок вершкового масла (20 г.).
У великій кількості киплячої підсоленої води відварити каннеллоні близько 2-3 хвилини.
Після цього перекласти їх у миску з холодною водою.
Каннеллоні наповнити начинкою зі шпинату і рікоти і укласти у форму, в яку попередньо налити невелику кількість приготованого соусу.
Зверху добре полити соусом. Посипати тертим сиром.
Запікати 25-30 хвилин при температурі 180°C. Після цього дати їм охолонути і подавати до столу.