Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь випічка молоко › Апельсиновий пиріг з маком
Апельсиновий пиріг з маком

Апельсиновий пиріг з маком

Смачний, ароматний пиріг для тих, хто любить цитрусово-макові нотки у випічці. Перевіряти готовність пирога зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо пиріг готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Для цього пирога можна зробити цитрусову глазур з розм'якшеного масла, змішаного з цукровою пудрою, цедрою, що залишилася, і 3-ма столовими ложками гарячої води. Покритий глазур'ю, апельсиновий пиріг з маком виглядає дуже апетитно і святково і підійде як для ранкового чаювання, так і на десерт після вечері.

Кількість порцій 5
Час приготування 75 хв

  1. 1. Мак — 1,5 ст. л.
  2. 2. Молоко — 4,5 ст. л.
  3. 3. Цукор тростинний — 6,5 ст. л.
  4. 4. Борошно пшеничне — 8,5 ст. л.
  5. 5. Яйце куряче — 1,5 шт.
  6. 6. Розпушувач — 1 ч. л.
  7. 7. Масло вершкове — 4 ст. л.
  8. 8. Цедра апельсина — 1,5 ч. л.
  9. 9. Пудра цукрова — 5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180°C. Змастити форму для випікання маслом.

  2. Мак змішати з теплим молоком, залишити на 15 хвилин.

  3. У мисці змішати цукор, яйця, борошно з розпушувачем, масло, цедру, влити молоко з маком, перемішати за допомогою міксера на невеликій швидкості. Збільшити швидкість до середньої, збивати ще 3 хвилини.

  4. Тісто перекласти у форму, випікати протягом 50 хвилин. Залишити у формі на 5 хвилин, після вийняти пиріг з форми. Присипати зверху пиріг цукровою пудрою.