Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська м'ясо › Овочева запіканка з м'ясом
Овочева запіканка з м'ясом

Овочева запіканка з м'ясом

Запіканки - це окрема група кулінарних виробів, в якій можна виділити дві підгрупи: запіканки солодкі і несолодкі. У пропонованій несолодкій запіканці поєднують різні овочі і м'ясо. В якості м'ясного інгредієнта пропонується використовувати яловичий і свинячий фарш у співвідношенні 1: 1. Інгредієнти в цій запіканці не підлягають попередній тепловій обробці. Зверніть увагу, що кожен шар запіканки в процесі викладання у форму змащують майонезом. Шар фаршу знаходиться між шарами овочів. Смачна сирна "шапочка" додає свої смакові нотки в цю ароматну, ситну, апетитну страву. До того ж, її приготування не викличе у Вас ніяких труднощів.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Яловичий фарш — 350 г
  2. 2. Свинячий фарш — 350 г
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Картопля — 500 г
  5. 5. Баклажани — 3 шт.
  6. 6. Помідори — 2 шт.
  7. 7. Оливкова олія — 1 ст. л.
  8. 8. Сир — 150 г
  9. 9. Перець — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Майонез — 50 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо і одну цибулину пропустіть через м'ясорубку, додайте перець і сіль.

  2. Очистіть картоплю, баклажани, цибулю, наріжте кружечками і посипте спеціями.

  3. Наріжте кільцями помідори.

  4. Форму змастіть маслом і викладайте інгредієнти наступним чином, при цьому кожен шар змащуючи майонезом: половина (1/2) картоплі, половина баклажанів, половина помідорів, м'ясний фарш, цибуля і знову: картопля, баклажани і помідори.

  5. Накрийте форму фольгою і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 50 хвилин.

  6. За 15 хвилин до закінчення випікання зніміть фольгу, посипте тертим сиром запіканку і знову поставте у духовку.