Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо салати вечеря весна › Салат з рисом і мідіями
Салат з рисом і мідіями

Салат з рисом і мідіями

Салат з рисом і мідіями готується дуже швидко і просто, він дуже легкий і смачний, тому це блюдо чудово підійде для вишуканої вечері. Морепродукти ідеально поєднуються з рисом, гармонійно доповнюючи один одного і підкреслюючи кращі відтінки смаку. Мідії - це унікальний продукт, дуже корисний і поживний і при цьому легкий. Перед приготуванням салату мідії слід добре промити. У нас мідії зазвичай продаються в замороженому вигляді. Готувати розморожені мідії потрібно відразу, так як вони швидко псуються. Запах у мідій повинен бути морським. Відомо, що мідії - це дуже низькокалорійний продукт, тому дієтологи часто рекомендують страви з мідій для своїх пацієнтів.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Мідії заморожені — 400 г.
  2. 2. Рис — 5,5 ст. л.
  3. 3. Олія оливкова — 4 ст. л.
  4. 4. Оцет винний білий — 1,5 ст. л.
  5. 5. Помідори черрі — 5,5 шт.
  6. 6. Яйце куряче — 1,5 шт.
  7. 7. Молоко — 8,5 ст. л.
  8. 8. Лавровий лист — 0,5 шт.
  9. 9. Петрушка — 1,5 ст. л.
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Перець чорний горошком — за смаком
  12. 12. Сіль морська — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мідії необхідно попередньо розморозити, після чого відварити в молоці, куди ще додати лавровий лист, сіль, перець горошком. Після, перекласти в миску.

  2. Відварити рис до повної готовності. Після, остудити рис, змішати його з мідіями.

  3. Відварити яйця, остудити і нарізати часточками. Помідори промити, розрізати навпіл.

  4. У мисці окремо збити олію із оцтом, додати сіль і перець. Перемішати.

  5. Додати до рису і мідій яйця і помідори, заправити приготованим соусом салат. Додати посічену петрушку.