Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо російська зима › Пельмені запечені
Пельмені запечені

Пельмені запечені

Пельмені - затребувана страва в раціоні будь-якої сім'ї. Їх традиційний варіант приготування - просто відварити в підсоленій воді. Але крім цього звичного способу приготування пельменів існують і інші. Пельмені можна смажити, варити на пару, тушкувати в горщиках і запікати. У цьому рецепті пропонується запекти пельмені в духовці. Пельмені за цим рецептом попередньо не відварюються, тому сметанний соус, в якому Ви будете їх запікати, повинен покривати пельмені повністю. Посипаний зверху тертий сир забезпечить наявність апетитної скоринки. Запіканка з пельменями виходить дуже смачною і ситною і можливо стане Вашим улюбленим способом приготування пельменів.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Пельмені заморожені — 500 г.
  2. 2. Сметана — 100 мл.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Майонез — 100 мл.
  5. 5. Лавровий лист — 5 шт.
  6. 6. Масло вершкове — 2 ч. л.
  7. 7. Кріп — 1 пучок
  8. 8. Сир вершковий — 100 г.
  9. 9. Спеції — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями. Розігріти сковороду, покласти вершкове масло, розтопити, викласти цибулю, обсмажити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.

  2. У мисці змішати майонез, сметану і спеції за смаком і бажанням, додати в миску обсмажену цибулю. Перемішати.

  3. Подрібнити кріп, додати в сметанний соус. Суміш повинна бути не надто густою, при необхідності додати трохи води.

  4. У форму для запікання викласти лаврові листи, викласти зверху в один шар пельмені, залити соусом. Пельмені повинні бути покриті повністю соусом, посипати зверху тертим сиром.

  5. Поставити форму в попередньо розігріту до температури 200-220ºС духовку на 25-30 хвилин до готовності.