Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо середній гриби весна › Куряче рагу з карі
Куряче рагу з карі

Куряче рагу з карі

Каррі - негласний король індійських спецій, без якого не обходиться практично жодна страва індійської кухні. У тих країнах Азії, де росте дерево каррі, при приготуванні м'ясних і овочевих страв використовують свіже листя цього дерева. Але по всьому світу поширення набула пряна суміш зі східних спецій. Суворої рецептури вона не має, але часто в неї входять куркума, коріандр, червоний перець, кумін, гвоздика, кориця, імбир, мускатний горіх і багато інших прянощів. Даному курячому рагу каррі додає особливу пікантність, а поєднання вершків з грибами робить смак страви ще більш багатим і насиченим.

Кількість порцій 9
Час приготування 40 хв

  1. 1. Курка — 1 кг.
  2. 2. Буряк — 500 г.
  3. 3. Печериці — 200 г.
  4. 4. Цибуля-шалот — 4 шт.
  5. 5. Часник — 6 зубчиків
  6. 6. Помідор черрі — 200 г.
  7. 7. Петрушка — 20 г.
  8. 8. Вершки — 100 мл.
  9. 9. Карі — 1 ст. л.
  10. 10. Оливкова олія — 1 ст. л.
  11. 11. Вершкове масло — 1 ст. л.
  12. 12. Курячий бульйон — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку розрізати на шматочки.

  2. Розігріти вершкове і оливкове масло, насипати карі.

  3. Обсмажити на сильному вогні шматочки курки до скоринки.

  4. Дрібно нарізати гриби, цибулю і буряк. Коли курка обсмажилася, додати до неї цибулю і гриби, обсмажити 3 хвилини.

  5. Додати буряк до курки і тушкувати 5 хвилин.

  6. Додати нарізані скибочками помідори і дрібно нарізаний часник, тушкувати 5 хвилин.

  7. Влити бульйон, тушкувати 5 хвилин.

  8. Влити вершки, потримати 3 хвилини на вогні. Прикрасити зеленню.