Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська м'ясо › Качина грудинка в апельсиновому соусі
Качина грудинка в апельсиновому соусі

Качина грудинка в апельсиновому соусі

Пропонуємо вам сьогодні витончену і смачну страву. Качина грудка - це справжній делікатес, який не зовсім важко і складно готувати. Качину грудку важливо не пересушити, щоб вона залишалася соковитою і м'якою. Грудка вимагає, щоб її смак був підкреслений. Тому найчастіше до качиного м'яса подають різні фруктові соуси. У нашій страві ми будемо використовувати апельсиновий соус. Він відмінно прикрасить і підкреслить смак качиної грудки. У апельсиновому соусі присутня і солодкість, і легка кислинка, які додадуть пікантної нотки страві. При подачі качині грудки потрібно обов'язково нарізати скибочками і подавати з соусом. До качиної грудки відмінно підійде легкий овочевий гарнір і, звичайно ж, келих білого вина.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Апельсини — 4 шт.
  2. 2. Цукор ванільний — 100 г.
  3. 3. Курячий бульйон — 180 мл.
  4. 4. Качина грудинка — 350 г.
  5. 5. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку необхідно приготувати апельсиновий соус. Для цього потрібно взяти глибоку сковороду. З 4 апельсинів вичавити сік, змішати його в сковороді з курячим бульйоном, цукром і апельсиновою цедрою. Готувати до розчинення цукру.

  2. Взяти качину грудку, посолити. Поставити на вогонь сковороду, розігріти. Ніякого масла для смаження не потрібно! Покласти качину грудку на гарячу сковороду шкіркою вниз. Смажити протягом 12 хвилин.

  3. Перевернути грудку іншою стороною і смажити ще 10 хвилин. Качиний жир злити.

  4. Нарізати готове м'ясо і полити апельсиновим соусом.