Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима м'ясо осінь › Шашличний салат
Шашличний салат

Шашличний салат

Ситні салати завжди відрізнялися своїми особливостями. Адже вони настільки гарні, що їх можна цілком подавати, як самостійну страву. Вони настільки поживні, що часто не потрібен ніякий гарнір. Так і з шашличним салатом. Адже тут головний інгредієнт - це обсмажене куряче філе. Куряче м'ясо саме по собі досить живильне, але і при цьому низькокалорійне. Часто його навіть називають дієтичним м'ясом. Цибуля ж, у свою чергу, теж має дуже багато корисних властивостей. Наприклад, її приймають для профілактики різних захворювань. Якщо змішати м'ясо з цибулею і зеленню, то виходить дуже смачний і простий салат на кожен день.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. М'ясо (куряче філе) — 500 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  3. 3. Соус томатний — 200 г.
  4. 4. Оцет — 150 мл.
  5. 5. Сіль — 15 г.
  6. 6. Цукор — 30 г.
  7. 7. Перець чорний (горошок) — 5 шт.
  8. 8. Лавровий лист — 3 шт.
  9. 9. Олія — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку куряче філе потрібно порізати середніми шматочками. Помістити в глибокий посуд, залити окропом, накрити кришкою та залишити на 30 хвилин.

  2. Воду злити. В іншу кастрюлю влити 600 мл. холодної води. Додати лавровий лист, сіль, цукор, перець горошком та влити оцет. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Прибрати з вогню та в гарячий маринад викласти шматочки філе. Маринувати м'ясо 4 години.

  3. Цибулю почистити та нарізати тонкими півкільцями. Викласти на розігріту сковорідку з олією та обсмажити до прозорості. Додати соус, перемішати та потримати на вогні ще 5 хвилин. М'ясо віджати та перекласти в соус з цибулею. Все ще раз перемішати. Можна подавати до столу, прикрасивши зеленню.