Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима українська пасха › Сало солене в цибулевому лушпинні
Сало солене в цибулевому лушпинні

Сало солене в цибулевому лушпинні

Дуже старий і відомий рецепт соління сала. Після проварювання в цибулинні сало виглядає як копчене. Для даного рецепту рекомендують брати сало з м'ясними прошарками (грудинку), так як таке легке приварювання є оптимальною обробкою для м'яса. Лушпиння цибулі обов'язково попередньо промивають. Киплячий розсіл повинен повністю покривати шматки сала. Потрібно стежити за вогнем - розсіл не повинен сильно кипіти. Після того, як сало вийняли, і дали стекти розсолу його можна придавити пресом і залишити остигати. Потім звернув у фольгу, поміщають в морозильну камеру. Добре заморожене сало нарізають гострим ножем на тонкі пластинки і подають з чорним хлібом.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Сало свиняче — 500 г.
  2. 2. Лушпиння цибулеве — за смаком
  3. 3. Вода — 1 л.
  4. 4. Сіль — 1,5 ст. л.
  5. 5. Лавровий лист — за смаком
  6. 6. Часник — 1 шт.
  7. 7. Перець чорний горошком — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Викласти в каструлю лушпиння цибулі, висипати перець горошком, покласти лавровий лист і додати сіль. Залити водою, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, проварити 5 хвилин, більшу частину лушпиння витягнути з каструлі.

  2. Сало нарізати середніми шматками, приблизно одного розміру. Довести до кипіння, варити 10-15 хвилин. Прибрати з вогню, залишити на 10 хвилин.

  3. Викласти сало в миску, додати також в миску часник з каструлі, перемішати, остудити сало і потім поставити в холодильник, в морозильну камеру.