Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима російська › Кутя рисова
Кутя рисова

Кутя рисова

Цю старовинну ритуальну страву ми отримали в спадщину від древніх слов'ян. У православії кутя символізує віру живих в царство небесне, вічне життя і воскресіння. Таке ж значення мала ця культова страва і в наших древніх предків. Готували його за традицією з пшениці. А ось багаті люди могли дозволити собі приготувати рисову кутю, оскільки рис або як його тоді називали "cарацінове зерно" привозили до нас купці з далеких країн і коштував він недешево. Пропонуємо вам приготувати цю чудову, просту у приготуванні, поживну і смачну слов'янську страву за нашим рецептом. Бережіть традиції предків!

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Рис — 300 г.
  2. 2. Цукор або мед — 2 ст. л.
  3. 3. Родзинки — за смаком
  4. 4. Горіхи — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис промити і зварити до готовності. Злити воду і остудити крупу.

  2. Розтерти горіхи з цукром або медом, додати пару ложок кип'яченої води, змішати з рисом. Обшпарити окропом промиті родзинки, додати до суміші.

  3. Перемішати готову страву.