Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна російська мед › Торт "Медовий поцілунок"
Торт "Медовий поцілунок"

Торт "Медовий поцілунок"

Сьогодні спечіть такий торт з дуже романтичною назвою "Медовий поцілунок". Такий торт не дуже довго готується, тому він буде користуватися великою популярністю у вашій родині. Незважаючи на те що часу на його приготування ви витратите не багато, результат, який ви отримаєте дуже порадує вас. Цей неймовірно смачний ароматний торт буде радувати всіх. На його вершково-медовий аромат збіжаться всі сусіди. До речі, у вас буде гарний привід поспілкуватися з ними. Вони зайвий раз зможуть переконатися яка ви чудова господиня. До того ж торт досить святково виглядає: цегляного кольору тісто чергується з білосніжним кремом. Ваші дітки теж дуже порадіють такому тортику.

Кількість порцій 16
Час приготування 50 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Дріжджі — 25 г.
  3. 3. Цукор — 75 г.
  4. 4. Молоко — 130 г.
  5. 5. Масло — 200 г.
  6. 6. Сіль — щіпка
  7. 7. Мед — 220 г.
  8. 8. Мигдаль — 100 г.
  9. 9. Яйця — 2 шт.
  10. 10. Желатин — 25 г.
  11. 11. Вершки — 75 г.
  12. 12. Кисломолочний сир — 250 г.
  13. 13. Ваніль — 2 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти борошно в миску. У центрі зробити поглиблення і покришити туди дріжджі, додавши 1 ст. ложку цукру і трохи теплого молока (120г.), завести опару. Накрити чистим рушником і дати підійти в теплому місці приблизно 15 хвилин.

  2. Додати до опари ще 70 г. цукру, сіль і дрібно посічене масло (50 г.). За допомогою міксера ретельно вимісити тісто до утворення гладкої кульки. Накрити і поставити в тепле місце на 1 годину.

  3. Потім для прикраси змішати ваніль, 150 г. меду, 150 г. масла. Отриману масу нагріти і кип'ятити протягом 2 хвилин. Всипати подрібнений мигдаль і поставити охолоджуватися.

  4. Для випічки викласти деко пергаментним папером. Тісто добре вимісити, розкачати і викласти на деко. Накрити і залишити на 30 хвилин підійти, нагріти духовку до 200°С. Вологою лопаткою нанести мигдалеву масу поверх тіста і розрівняти її. Випікати в духовці протягом 25 хвилин до утворення золотистої скоринки. Потім корж викласти на кухонну решітку і дати охолонути.

  5. Для начинки збити білки в тугу піну. Желатин розвести у воді. Вершки змішати з 70 г. меду, нагріти і дати прокипіти цій суміші 1-2 хвилини. Зняти каструлю з плити.

  6. Розпустити желатин в гарячих вершках при постійному помішуванні. Додати жовтки, а потім по ложечці - сирну масу. Охолодити масу. Коли вона почне остигати, перетворюючись в желе, ввести в неї збитий білок. Охолоджений корж розрізати навпіл, нижню частину промазати начинкою, поверх покласти верхню частину. Почекати до повного охолодження, зберігати в холодильнику.