Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська › Соковитий шоколадний манник із халвою
Соковитий шоколадний манник із халвою

Соковитий шоколадний манник із халвою

Пропонуємо вам прекрасне рішення проблеми сімейного десерту. Якщо ви хочете здивувати і порадувати вашу дорогу родину, то обов'язково спечіть сьогодні соковитий шоколадний манник із халвою. Це незвичайний десерт, який здивує вас своїм неперевершеним смаком. Трошки незвичайним тут є те, що сюди додається халва і манка. Але саме вони надають ту пікантність і соковитість шоколадному маннику. Халва в цьому десерті виходить соковитою, м'якою і розплавленою, щось на зразок крему. А сам манник виходить соковитим і пишним, завдяки манці, яку ми замочимо в кефірі - це дуже важливо. Готовий пиріг можна злегка просочити, наприклад, лікерною просочкою.

Кількість порцій 12
Час приготування 80 хв

  1. 1. Кефір — 1,5 ст.
  2. 2. Цукор — 1 ст.
  3. 3. Яйце куряче — 3 шт.
  4. 4. Крупа манна — 1 ст.
  5. 5. Борошно — 1 ст.
  6. 6. Масло вершкове — 100 г.
  7. 7. Какао-порошок — 4 ст. л.
  8. 8. Ванілін — 50 г.
  9. 9. Сіль — 0,5 ч. л.
  10. 10. Розпушувач — 1 ч. л.
  11. 11. Халва соняшникова — 170 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Манку замочити в кефірі за 2 години до початку приготування.

  2. Вершкове масло має бути кімнатної температури. Масло збити разом із цукром і ваніліном. Додати яйця, продовжити збивати. Поступово додавати манку, набухшу в кефірі, в суміш масла і яєць, ретельно перемішати.

  3. Додати в суміш просіяне борошно з розпушувачем, додати сіль і какао-порошок. Замісити тісто, воно повинно бути не густим.

  4. Порізати халву на невеликі шматочки. Додати шматочки халви в тісто, перемішати.

  5. Випікати манник 1 годину в духовці при температурі 180°C.