Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній духовка на кожен день › Курячі котлети в клярі
Курячі котлети в клярі

Курячі котлети в клярі

Так склалося, що саме куряче м'ясо стало найпопулярнішим у споживачів. Мабуть, це все завдяки тому, що воно майже не містить холестерину, а навіть навпаки - його прописують всім тим, кому інше м'ясо їсти не можна. Воно допомагає худнути тим, хто ставить собі таку мету, збагачує наш організм потрібним білком. І взагалі, це один і самих популярних продуктів у спортсменів. Тому й існує чимало різних рецептів, як приготувати куряче м'ясо. Наприклад, котлети в клярі. Давно відомий всім рецепт, але яку ж смачну страву виходить по ньому приготувати, раз цей рецепт такий популярний. До того ж він досить універсальний, адже подавати котлети можна з чим завгодно.

Кількість порцій 6
Час приготування 35 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  2. 2. Батон — 100 г
  3. 3. Сметана — 4 ст. л.
  4. 4. Сода харчова — 5 г
  5. 5. Соняшникова рафінована олія — 30 мл
  6. 6. Фарш — 500 г
  7. 7. Куряче яйце — 1 шт.
  8. 8. Борошно пшеничне — 4 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ріпчасту цибулю подрібнюємо в блендері або м'ясорубці. Додаємо до фаршу.

  2. Білий батон вимочуємо у воді або молоці, відтискємо і подрібнюємо. Додаємо до м'ясного фаршу і цибулі.

  3. Додаємо сіль і перець за смаком. Дуже ретельно перемішуємо, щоб вийшла рівномірна, однорідна маса.

  4. Готуємо кляр для котлет. У миску кладемо сметану. Розбиваємо яйце і додаємо до сметани. Додаємо сіль, соду і борошно. Замішуємо кляр. Тісто має вийти такої консистенції, як на оладки.

  5. З м'ясного фаршу формуємо котлети.

  6. Кожну котлету опускаємо в кляр з двох сторін.

  7. На сковорідку наливаємо трохи соняшникової олії, розігріваємо і викладаємо котлети. Обсмажуємо з обох сторін.

  8. Коли всі котлети обсмажені, відправляємо їх у духовку на 10-15 хвилин.

  9. Смачного!