Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна десерти фрукти осінь › Яблука, запечені під штрейзелем
Яблука, запечені під штрейзелем

Яблука, запечені під штрейзелем

Під загадковим словом штрейзель в кулінарному словнику значиться дрібна (а іноді і досить велика) крихта, яка утворюється при змішуванні масла і муки в більш-менш рівних пропорціях. В принципі, під штрейзелем можна запікати різні фрукти, але нам особливо подобаються яблука, тому що вони виходять м'якими, соковитими і напрочуд ароматними. А сам штрейзель перетворюється на хрустку золотаву скоринку. Ще один очевидний плюс цього десерту - він не дуже калорійний, на відміну від іншої випічки, тому що основу його все-таки складають фрукти. Якщо у вас немає маленьких керамічних форм, можете використовувати одну велику форму, а коли штрейзель охолоне, просто розріжте його на шматочки і викладіть на десертний тарілки. Горішки теж беріть будь-які на ваш розсуд (а можна обійтися і зовсім без них), але особливо ефектно виходить з мигдальними пелюстками.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яблука — 3 шт.
  2. 2. Лимон — 1 шт.
  3. 3. Мелена кориця — за смаком
  4. 4. Цукор — 100 г
  5. 5. Горіхи (будь-які) — 70 г
  6. 6. Мука — 100 г (або трохи більше)
  7. 7. Вершкове масло — 100 г
  8. 8. Ванільний цукор — 2 ч.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування штрейзеля в миску всипте цукор, ванільний цукор і просійте туди борошно.

  2. Вершкове масло наріжте невеликими шматочками, залиште на кілька хвилин при кімнатній температурі і додайте його в миску до борошна та цукру. Розітріть масу руками, щоб у підсумку утворилася крихта. Якщо крихта не утворюється, треба додайте ще трохи борошна. Миску з крихтою покладіть в холодильник.

  3. Духовку розігрійте до 180°С.

  4. Яблука розріжте навпіл, видаліть сердцевинку і наріжте їх дрібними кубиками (шкірку знімати не потрібно).

  5. З половини лимона вичавіть сік і полийте ним яблука.

  6. Посипте яблука корицею за смаком (якщо ви любите корицю, не бійтеся додати її побільше) і добре перемішайте.

  7. На дно невеликих формочок (найкраще підійдуть керамічні) покладіть яблука, зверху посипте борошняною крихтою - штрейзелем, заповнивши формочки до кінця.

  8. Поставте яблука в розігріту духовку.

  9. Подрібніть горіхи. Після закінчення 35 хвилин дістаньте яблука з духовки, посипте горіхами і запечіть ще протягом 5 хвилин. Десерт готовий - подавати його можна як теплим, так і холодним.