Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська весна › Ег-ног "Кавовий"
Ег-ног "Кавовий"

Ег-ног "Кавовий"

За підозрілим словом «ег-ног» ховається смачний і дуже ароматний шотландський напій на основі сирих яєць, молока і пряних спецій, дальній «закордонний родич» нашого гоголь-моголя. У Європі та Америці він є важливим атрибутом різдвяного столу. Хоча, для того, щоб його приготувати, чекати свят зовсім не обов'язково. Отже, Вашій увазі кавовий ег-ног. Кавомани по достоїнству оцінять насичений смак і приємний аромат свіжозвареної кави з корицею. Не обійтися без одного важливого компонента, без якого ег-ног не буде таким зігріваючим – коньяку (або рому, бренді). Раніше цей напій був особливо популярний в аристократів, які могли собі дозволити пити дорогий алкоголь.

Кількість порцій 2
Час приготування 10 хв

  1. 1. Мелена кава — 4 ч.л.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Молоко — 200 мл
  4. 4. Цукор — 2 ст.л.
  5. 5. Коньяк (або ром) — 30 г
  6. 6. Збиті вершки для оздоблення — 2 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зваріть 200 мл міцної кави.

  2. Відділіть білки від жовтків (білки залиште, вони нам не знадобляться). Молоко нагрійте, щоб воно стало теплим, але не кипіло, і зніміть з вогню.

  3. Жовтки ретельно розітріть з цукром. Потім, безперервно помішуючи, влийте до них гаряче молоко, гарячу каву, коньяк (у цьому рецепті можна також використовувати ром).

  4. Розлийте отриманий напій у дві високі склянки, прикрасьте збитими вершками. Також можна посипати напій меленою кавою або корицею.