Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима без термічної обробки десерти літо › Паска з рікоти і маскарпоне з мигдалем
Паска з рікоти і маскарпоне з мигдалем

Паска з рікоти і маскарпоне з мигдалем

Попереду світле недільне свято – Великдень. Напевно, Вам хочеться спекти обов'язковий солодкий великодній атрибут своїми руками і порадувати домашніх свіжою і ароматною випічкою. Стандартним варіантом пасочек зараз нікого не здивувати, тому пропонуємо приготувати паску з рікоти і маскарпоне з мигдалем. Незвично, правда? Такі ласощі, безсумнівно, порадують всіх сирних любителів, адже в них містяться два різновиди традиційного італійського сиру. Смажений мигдаль в поєднанні зі спокусливим чорним шоколадом надає пасці характерний горіховий смак, а цукати як ніколи до речі. А найцікавіше, що в рецептурі цієї паски немає ні молока, ні муки, ні яєць. І випікати її не потрібно.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Сир рікота — 5,5 ст. л.
  2. 2. Сир маскарпоне — 4,5 ст. л.
  3. 3. Цукор тростинний — 2 ст. л.
  4. 4. Екстракт ванільний — за смаком
  5. 5. Мигдаль смажений — за смаком
  6. 6. Вершки — 1 ст. л.
  7. 7. Шоколад темний — за смаком
  8. 8. Цукати — 5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Скласти марлю в кілька шарів, викласти її у форму для паски, при цьому залишити марлю із запасом.

  2. У блендері змішати маскарпоне і рікоту, всипати цукор і ваніль. Збити до однорідності. Викласти суміш у миску.

  3. Вершки збити, додати їх до суміші сирів в миску. Додати сюди ж подрібнені горіхи, цукати і подрібнений шоколад.

  4. Викласти масу у форму, накрити зверху марлею, встановити зверху щось важке, поставити в холодильник на ніч.