Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима плита вечеря › Яловича печінка з морквою і апельсином
Яловича печінка з морквою і апельсином

Яловича печінка з морквою і апельсином

Всім відомо, що печінка - один із самих корисних м'ясних продуктів, який є для людини джерелом легкозасвоюваного заліза. У ній містяться дефіцитні амінокислоти, маса вітамінів і мінералів. Страви з печінки обов'язково повинні бути в раціоні будь-якої людини, а особливо тих, хто ще росте і, звичайно, тих, хто відчуває підвищені фізичні або розумові навантаження. Основний інгредієнт запропонованого рецепта - яловича печінка. Найголовніша порада: не пережарьте печінку! Тоді вона вийде смачною, ніжною і вбере аромати інших інгредієнтів: хересу, апельсинового соку і морквяно-цибулевого гарніру. Ці складові нашої страви щедро поділяться з печінкою своїми апетитними ароматами.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Печінка з яловичини — 750 г.
  2. 2. Апельсин — 1 шт.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Морква — 400 г.
  5. 5. Вино Херес — 60 мл.
  6. 6. Цукор — 1 ч. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Борошно — за смаком
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку промити, звільнити її від плівок і судин, нарізати продовгуватими шматочками, приблизно 1 см. завтовшки.

  2. Цибулю дрібно нарізати.

  3. Моркву натерти на крупній тертці.

  4. Зняти цедру з апельсина. Вичавити сік.

  5. Цедру злегка обсмажити на розжареній олії, додати в олію цибулю, обсмажувати до золотистого кольору. До обсмаженої цибулі додати моркву, помішуючи, готувати, поки морква не стане м'якою і не віддасть свій колір цибулі, додати сіль і цукор.

  6. Влити апельсиновий сік, перемішати і зняти з вогню.

  7. Шматки печінки панірувати в борошні. На іншій сковороді обсмажити на сильному вогні печінку дуже недовго, не більше 2-3 хвилин, до рум'яної скоринки.

  8. Посолити, влити херес, трохи випарити. Потім викласти поверх печінки морквяний гарнір разом із соком, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 10-12 хвилин. В кінці вогонь погасити і залишити на плиті на 7-10 хвилин.