Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо українська птиця літо › Качина грудинка з персиками
Качина грудинка з персиками

Качина грудинка з персиками

М'ясо качки можливо трохи і твердіше, ніж курка, але воно по-своєму смачне і корисне. Грудинка - це улюблена частина птиці багатьох людей. М'ясо там пісне і дуже смачне. А якщо ще і змастити гарненько маслом з корицею, щоб вона отримала золотистий колір після запікання, то вийде обід-смакота! Персики надають певну пікантність страві, а ще персики - добре зганяють жир. Це точно сподобається тим, хто рахує калорії і стежить за фігурою. Тому ми дуже рекомендуємо вам скоріше насолодитися цією чудовою стравою.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. свіжі персики — 2 шт.
  2. 2. качина грудинка — 400 г.
  3. 3. рослинна олія — 50 мл.
  4. 4. мелена кориця — 1 ч. л.
  5. 5. біле сухе вино — 250 мл.
  6. 6. цукор — 2 ст. л.
  7. 7. сіль — на смак
  8. 8. чорний перець — на смак
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 220°С. Качину грудинку натерти сіллю і перцем. Зробити на шкірі кілька діагональних надрізів.

  2. Олію змішати з корицею. Змастити сумішшю грудинку, покласти її шкірою вниз у форму для запікання з бортиками. Поставити форму в духовку, через 20 хв. перевернути грудку. Готувати ще 20 хв.

  3. Поки готується качина грудинка, приготувати персики. Розрізати їх навпіл, видалити кісточки і зняти шкірку. Покласти в сотейник з вином і цукром. Варити 10 хв. Зняти з вогню, накрити і відставити убік.

  4. Загорнути грудинку у фольгу і залишити в теплі на 30 хв.

  5. Сік з качиної грудинки злити через сито в сотейник. Додати відвар від персиків. Готувати на сильному вогні, поки соус не увариться на половину.

  6. Персики нарізати часточками, покласти в соус і прогрівати протягом 1 хв. Грудинку нарізати скибочками завтовшки 1-1,5 см, подати з персиками, поливши зверху соусом.