Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо важкий європейська борошно › Рол-піца по-французьки
Рол-піца по-французьки

Рол-піца по-французьки

Піца - це страва, яка стрімко увірвалася в нашу кухню і зайняла в ній провідні позиції. Піца популярна також у США і в Європі. І хочемо відзначити той фак , що в кожній країні існують свої рецепти приготування піци. Мало того, в самому США існує незліченна кількість видів піц, які популярні в тому чи іншому місті країни. Тому не дивно, що французи також створили свій кулінарний шедевр, який сьогодні ми з вами приготуємо. Це ролл- піца по-французьки. Вона готується особливим способом і він полягає в тому, що піца виходить у вигляді порційних ролів. І це є перевагою. Адже іноді ми зазнаємо труднощів з поїданням великого шматка піци, а в даному випадку все компактно і культурно.

Кількість порцій 8
Час приготування 200 хв

  1. 1. Вода кип'ячена — 250 мл.
  2. 2. Олія оливкова — 4 ст. л.
  3. 3. Борошно пшеничне — 3 ст.
  4. 4. Дріжджі сухі — 7 г.
  5. 5. Цукор — 1 ч. л.
  6. 6. Сіль — 1 ч. л.
  7. 7. Шинка — 200 г.
  8. 8. Перець солодкий — 1/2 шт.
  9. 9. Помідори — 2 шт.
  10. 10. Соус томатний — 6 ст. л.
  11. 11. Сир "Пармезан" — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У теплій воді розчинити сіль, цукор, дріжджі. Дріжджі використовувати по інструкції, що на  упаковці, деякі види додаються безпосередньо в борошно.

  2. Потроху, підливаючи воду з дріжджами, замісити пластичне тісто, спочатку воно буде круте, але, у міру вимішування, стане пружним і м'яким.

  3. Облити тісто оливковою олією (2 ст. л.) і місити до тих пір, поки тісто не стане масляним, але не мокрим. Накрити посуд серветкою і поставити в тепле місце підходити. Зазвичай на це потрібно не менше 2 годин.

  4. Готове тісто знову помісити і розділити на 2 частини. Всупереч традиції, для цієї піци тісто треба розкачати качалкою, хоча для зручності спочатку можна сформувати і руками. Зробити пласт розміром приблизно 25х40 см.

  5. Розкачане тісто змастити спочатку оливковою олією, а потім томатним соусом, залишивши один горизонтальний край на 4 сантиметри незмащеним.

  6. Нарізати найтоншими скибочками шинку і помідори, перець - також дуже тоненькими смужками. Товщина повинна бути мінімальною - 1-2 мм.

  7. Покласти рідкими смужками тонкі брусочки шинки, між ними - полосочки перцю.

  8. Поверх шинки і перцю розмістити помідори. . Сир також розкласти по всій поверхні (дуже тонко натерти).

  9. Акуратно скачати тісто в рулет. Наскільки це вийде, залежить від тонкості нарізки інгредієнтів.

  10. Рулет порізати шматочками товщиною 3 см і покласти їх у форму. Всю процедуру повторити з другою частиною тіста, щоб заповнити всю форму. Поставити піцу в духовку випікатися при температурі 220°С. Час приготування приблизно 20 хвилин.

  11. Поверхня готової піци схожа на звичайну своєю сирною скоринкою, але відрізняється тим, що складається із сполучених між собою рулетиків-трояндочок.