Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий обід › Сливовий штрудель в лаваші
Сливовий штрудель в лаваші

Сливовий штрудель в лаваші

Така колоритна страва завжди буде актуальною як під час частування гостей, так і під час тихої сімейної вечері. Штрудель завжди характеризувався смачною солодкою начинкою, і наш варіант не є виключенням, адже серце нашого десерту - слива. Ця корисна ягода здивує вас своїм соковитим смаком та насиченим приємним ароматом. Не забуваємо і про корисні властивості цього плоду, що допомагає людям боротися із захворюваннями шлунка, крім того, він має здатність підвищувати апетит та позитивно впливати на роботу вашого організму. Естетичним завершенням нашої страви буде щедре використання цукрової пудри, яка тільки підсолодить смак штруделя. Плюс до всього, приготування десерту австрійської кухні не змусить худнути ваш гаманець, адже сливи - це фрукти, що доступні в будь-яку пору року.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Лаваш — 2 шт.
  2. 2. Слива — 0,5 кг.
  3. 3. Цукор — 1,5 склянки
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Оцет виноградний — 3 ст. л.
  6. 6. Цукрова пудра — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати склянку цукру з оцтом. Суміш поставити на вогонь і довести до кипіння.

  2. Сливи розрізати на 8 рівних частин. Додати їх до киплячої суміші, все перемішати.

  3. Розкачати лаваші один поверх іншого. Добре збити 2 яйця з 0,5 склянки цукру і рясно змастити лаваші. Розподілити готову сливову начинку по поверхні лавашів.

  4. Згорнути лаваші в рулет, трохи загортаючи краї всередину. Випікати в розігрітій до 160-170°C градусів духовці протягом 20 хвилин.