Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо літо › Гаспачо
Гаспачо

Гаспачо

Це перша страва мексиканської кухні. Але подають її холодною. Дивно, але це типова страва для Іспанії та Португалії. Гаспачо багатий різними овочами, в першу чергу помідорами. Цікава версія походження слова. Від мосарабского "гаспачо" означає "залишки". Тобто, спочатку цей суп готували з усіх залишків продуктів, які були вдома. Страва досить ситна завдяки білому хлібу, але і не менш смачна. Тому урізноманітнити домашні обіди дуже просто. Гаспачо сподобається всім завдяки своїй незвичності.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Помідори — 4 шт.
  2. 2. Огірки — 1 шт.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Часник — 1-2 зубки
  5. 5. Зелений солодкий перець — 1 шт.
  6. 6. Червоний солодкий перець — 0.5 шт.
  7. 7. Оливкова олія — 1 ч. л.
  8. 8. Лимон — 1 шт.
  9. 9. Холодна вода — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець — за смаком
  12. 12. Зелень — за смаком
  13. 13. Авокадо — (часточки для гарніру)
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помідори опустити на дві хвилини в окріп, остудити в крижаній воді, очистити від шкірки, порізати і покласти в блендер.

  2. Огірок, цибулю, часник, перці почистити і теж опустити в блендер. Приправити сіллю, перцем, оливковою олією, вичавити півлимона. Все подрібнити в блендері до однорідної маси.

  3. Отриману томатну суміш можна розвести за смаком водою, щоб отримати більш рідку консистенцію.

  4. При подачі прикрасити авокадо і зеленню, авокадо відмінно поєднується з холодним супом.

  5. Як гарнір, можна використовувати огірки, цибулю, варене яйце, копчене м'ясо (нарізане кубиками), а також сухарики.