Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо борошно обід осінь › Здоба донецька
Здоба донецька

Здоба донецька

Пропонуємо Вам зануритися спогадами у безтурботне дитинство і згадати ту саму донецьку здобу за дев'ять копійок – пишні, ніжні і завжди свіжі булочки з солодкого тіста, що ваблять своїм насиченим ванільним ароматом. Здоба, що активно користувалися популярністю у радянський час, на превеликий жаль, зникла з прилавків шкільних їдалень і булочних. Але це ж не привід для смутку? Адже перед Вами перевірений рецепт (як по ГОСТУ) всіма улюблених булочок. До того ж, сучасні технології дозволяють швидко і без зайвого клопоту приготувати цю чудову випічку в хлібопічці, чим і пропонуємо зайнятися. М'який м'якуш, що тане в роті, і хрустка вершкова корочка нікого не залишать байдужим.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 600 г.
  2. 2. Молоко — 250 мл.
  3. 3. Сіль — 3 г.
  4. 4. Цукор — 100 г.
  5. 5. Масло вершкове — 100 г.
  6. 6. Свіжі дріжджі — 25 г.
  7. 7. Яйце — 5 шт.
  8. 8. Ванілін — 5 г.
  9. 9. Вершки — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. спочатку потрібно трохи підігріти молоко, розвести у ньому дріжджі, додати 30 г., цукру, 30 г., борошна, перемішати та поставити у тепле місце на 15 хвилин, щоб активувати дріжджі.

  2. Суміш вилити у відерце хлібопічки, додати цукор, жовтки (4 шт.,), ванілін, сіль, борошно. Потім розм'якшене вершкове масло. Під час замішування слідкувати, щоб тісто було м'яким, але не липким. Використовувати режим "дріжджове тісто".

  3. Тісто, що підійшло, розділити на булочки. Дати їм піднятися ще півгодини (поки гріється духовка). Перед випіканням змастити булочки жовтком, змішаним з вершками. Пекти 20-25 хвилин при температурі  200 °С.