Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній українська весна › Вареники з капустою
Вареники з капустою

Вареники з капустою

Вареники завжди займали одне з провідних місць серед страв української кухні. Багато письменників, таких як, Гоголь, Нечуй-Левицький, прославляли неймовірний смак вареників. Вареники з квашеною капустою це не тільки смачно, але й корисно. Саме квашена капуста покращує роботу шлунка та кишківника, легко перетравлюється, містить великі запаси вітаміну «С», який корисний для ясен, судин і шкіри. Під час приготування вареників з квашеною капустою по всій оселі розходиться неймовірно смачний аромат, який притягує всіх до столу. Це швидка страва, яка не набридає і може бути прикрасою як до святкового столу, так і бути повсякденною їжею.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Квашена капуста — 400 г.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Вершкове масло — 50 г.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Вода — 60 мл.
  7. 7. Цибуля — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно квашену капусту промити в холодній воді і віджати. Цибулю очистити.

  2. Одну цибулину нарізати тонкими півкільцями і обсмажити на олії. Додати квашену капусту і тушкувати на маленькому вогні, періодично помішувати до зміни кольору.

  3. Приготувати тісто. Борошно просіяти в миску, додати сіль, воду, вбити яйце, перемішати. Замісити тісто, воно не повинно прилипати до рук. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин.

  4. Після цього тісто розкачати тонким шаром, розрізати на квадрати. На середину кожної заготовки викласти квашену капусту і заліпити краї.

  5. У каструлі закип'ятити воду, посолити та варити вареники до готовності, приблизно 8 - 10 хвилин, після закипання. Другу цибулину нарізати дрібними квадратиками і обсмажити на вершковому маслі. Готові вареники посолити та полити обсмаженою цибулею.