Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній цукор зима › Тісто бісквітне
Тісто бісквітне

Тісто бісквітне

Зручно випікати бісквіт в рознімної формі, дно якої потрібно змастити маслом або вистелити папером для випічки. Змащувати бічні стінки форми з антипригарним покриттям не слід, інакше при випічці тісто буде підніматися тільки по центру форми. Якщо ж використовується форма без антипригарне покриття, то стінки форми можна змастити маслом.8. Випікати бісквіт потрібно на рівномірному середньому вогні. Духовку слід розігріти за 10 хвилин до того, як ставити в неї вироби з тіста. Не варто ставити бісквіт в розпечену духовку, так як на поверхні виробу може відразу утворитися тверда скоринка, бісквіт підгоратиме зовні, а зсередини НЕ пропечеться. Для випічки оптимальні температура 200 градусів і час 20-25 хвилин.

Кількість порцій 1
Час приготування 40 хв

  1. 1. Яйце — 4 шт.
  2. 2. Цукор — 120 г.
  3. 3. Мука — 120 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відділити білки від жовтків. Важливо це зробити так, щоб у білки не потрапили навіть дрібні крапельки жовтків, інакше білки будуть погано збиватися.

  2. Збити жовтки з 2/3 цукру до отримання світлої однорідної маси.

  3. Збити білки.

  4. Додати в білки залишки цукру і збити до появи блиску (близько 1 хвилини).

  5. Змішати разом білкову та жовткову маси. Робити це слід швидко, не круговими рухами, а піднімаючи шар за шаром, щоб у тісті залишилася достатня кількість бульбашок повітря.

  6. Всипати просіяне борошно і акуратно, але швидко перемішати рухами знизу вгору.

  7. Готове тісто швидко вилити в підготовлені форми або на деко і відразу ж випікати, інакше з нього випаровуються бульбашки повітря, і бісквіт втрачає смак і ніжність.

  8. Випечений бісквіт потрібно залишити на деякий час у відкритій духовці, щоб він не опав. Якщо його відразу винести на холод, він може осісти.

  9. Готовність визначається за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки. Готовий бісквіт легко відділяється від стінок форми, при натисканні пальцем ямка швидко вирівнюється, верхня скоринка бісквіта золотистого кольору. Якщо готовий бісквіт поставити на вологий холодний рушник, його буде легше вийняти з форми.