Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська сімейне свято картопля › Солодкі картопляні пироги з яблуками
Солодкі картопляні пироги з яблуками

Солодкі картопляні пироги з яблуками

Родзинка цього простого і швидкого домашнього пирога в тому, що картопляне пюре служить не начинкою, а основою для тіста. Такий рецепт дозволяє Вам з користю використовувати вчорашні залишки картоплі і перетворити їх на самостійну страву сьогодні, яка припаде до смаку і домашнім, і нежданим гостям. Завдяки додаванню картопляного пюре в тісто свіжоспечений м'якуш виходить повітряним, пухнастим і ніжним, приємно тане в роті, а випічка довгий час залишається свіжою і не черствіє. Серединка наших солодких пирогів – обсмажені у вершковому маслі наливні яблучка з цукровою пудрою. Виходить дуже смачно, ситно і ароматно. Прекрасне частування до Вашого столу. Швидше ставте чайник.

Кількість порцій 8
Час приготування 100 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 500 г.
  2. 2. Масло вершкове — 300 г.
  3. 3. Картопля — 400 г.
  4. 4. Яблука — 4 шт.
  5. 5. Пудра цукрова — 40 г.
  6. 6. Цукор — 40 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре, додавши трохи масла. Борошно просіяти в миску.

  2. У борошно додати 200 грам вершкового охолодженого масла і пюре. Посолити і замішати тісто. Скачати тісто в кулю, загорнути харчовою плівкою і поставити на 45-60 хвилин у холодильник.

  3. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати скибочками або кубиками. Розігріти сковороду, розтопити вершкове масло і тушкувати яблука. Додати цукрову пудру і готувати протягом 10 хвилин. Духовку розігріти до 230°C.

  4. Тісто дістати, розкачати в пласт близько 0,5 см завтовшки і розрізати на квадрати. У середину кожного шматочка тіста покласти трохи начинки і зліпити пиріжок. Викласти пиріжки на деко, змастити розтопленим маслом і поставити в духовку. Випікати пиріжки близько 20 хвилин.