Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь › Кальмари, фаршировані креветками
Кальмари, фаршировані креветками

Кальмари, фаршировані креветками

Звичайно не всі люблять морепродукти. В основному чоловіки більше віддають перевагу м'ясу і всьому, що з ним пов'язано. Але справжнім поціновувачам креветок і кальмарів ця страва точно сподобається. І якщо на перший погляд вам здається, що вона не ситна, то ви помиляєтеся. Такими фаршированими кальмарчиками цілком можна наїстися. Вважається, що користь кальмарів у його смаковому букеті. Він набагато багатший, ніж птиці або навіть яловичини. У кальмарах міститися кислоти, які впливають на рівень холестерину в крові. Ну звичайно ж варто згадати, що в кальмарах дуже багато білка, що добре для м'язових тканин, тому їх м'ясо підійде для спортсменів і тих, хто просто для себе займається спортом.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Великі очищені тушки кальмара — 4 шт.
  2. 2. Плавці та щупальця кальмара — 200 г.
  3. 3. Морожені креветки — 250 г.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Сир — 40 г.
  7. 7. Борошно — 50 г.
  8. 8. Помідори — 250 г.
  9. 9. Біле вино — 200 мл.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Петрушка — за смаком
  13. 13. Соняшникова олія — за смаком
  14. 14. Вода — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Креветки розморозити та обсмажити в невеликій кількості олії.

  2. Зняти креветки з вогню і викласти на тарілку.

  3. Розрізати цибулю навпіл і одну половину подрібнити, обсмажити до прозорого кольору.

  4. Додати в сковороду креветки, плавники і щупальця кальмара, дрібно нарізані яйця, зварені вкруту, потертий сир і дрібно порізану петрушку.

  5. Все ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком. Обсмажити хвилини 3-4, постійно помішуючи.

  6. Отриману начинку трохи остудити і начинити їй кальмари. Відкритий край кальмара закріпити зубочистками.

  7. Фаршировані кальмари обваляти в борошні і обсмажити в олії. Після чого зняти з вогню.

  8. Для приготування соусу необхідно в тій же сковороді обсмажити на олії дрібно порізану другу половину цибулі.

  9. Влити в сковороду вино і дати йому трохи випаритися. Потім додати дрібно нарізані помідори, попередньо очищені від шкірки. Тушкувати близько 10 хв.

  10. Соус посолити і поперчити, а також додати води за смаком і залишити тушкуватися ще хвилин 30.

  11. За 5 хвилин до закінчення тушкування соусу, додати в нього кальмари. Дати час прогрітися і страва готова.