Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь на кожен день осінь › Шніцель по-празьки
Шніцель по-празьки

Шніцель по-празьки

Якщо Ви віддаєте перевагу дотримуватися скромного і не калорійного раціону, можете сміливо пропускати всі чеські рецепти. Вже що-що, а в їжі представники цього народу толк знають, і поїсти – смачно, ситно, по-справжньому – просто обожнюють. У чеських ресторанах порції подають досить значних розмірів, тому однієї такої цілком може вистачити на трьох голодних українських чоловіків. Рекомендуємо влаштувати невелике «свято живота» і вдома – озброївшись ось цим рецептом і підсмаживши апетитний шніцель на празький манер. Навіть звичайна паніровка здивує Вас своїм багатим складом, адже в ній, крім традиційної яєчно-молочної суміші, присутня шинка, сало і зелений горошок. Слинки вже потекли?

Кількість порцій 2
Час приготування 35 хв

  1. 1. Говядина (філе) — 400 г
  2. 2. Сало — 50 г
  3. 3. Яйця — 1 шт.
  4. 4. молоко — 100 мл
  5. 5. Зелений горошок — 2 ст.л
  6. 6. Шинка — 50 г
  7. 7. Мука — 120 г
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Мелений чорний перець — за смаком
  10. 10. Рослинна олія для підсмажування — 100 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для кляру з'єднайте молоко і яйце, злегка збийте. Всипте борошно (60 г) і перемішайте все до однорідності.

  2. Шинку і сало наріжте соломкою і додайте в кляр. Туди ж покладіть зелений горошок. Посоліть, поперчіть і все добре перемішайте.

  3. М'ясо наріжте порційними шматками, відбийте з двох сторін, посоліть і поперчіть за смаком.

  4. Шматки м'яса спочатку обваляйте в борошні, що залишилося,  потім вмочіть у кляр.

  5. У сковороді розігрійте олію і обсмажте у ній шніцелі з обох боків до готовності.