Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська обід › Картопля із соусом бешамель
Картопля із соусом бешамель

Картопля із соусом бешамель

Картопля із соусом бешамель наповнить вас ніжністю і легкістю, дасть відчути себе витонченою француженкою. Адже саме цей знаменитий французький соус славиться своїм ніжним смаком. Легкий у приготуванні соус змусить затамувати подих будь-якого гурмана. Картопля ж отримає абсолютно інший, новий смак. Дуже проста у приготуванні страва зробить славу знаменитого кулінара будь якій хазяєчці. А неповторний аромат заповнить кожен куточок вашого будинку і душі. Такий гарнір не залишить байдужим нікого. Так нехай у вашому домі звучить романтична гармонь, нібито на вулицях Парижа! Смачного!

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Сир — 80 г.
  3. 3. Молоко — 1 л.
  4. 4. Борошно пшеничне — 20 г.
  5. 5. Олія оливкова — 10 мл.
  6. 6. Масло вершкове — 40 г.
  7. 7. Часник — 1 зуб.
  8. 8. Картопля — 1,2 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити і, неочищеною, покласти в каструлю. Залити холодною водою і додати сіль. Поставити каструлю на вогонь і варити близько 20-30 хвилин до напівготовності. Злити воду, очистити і нарізати скибочками.

  2. Духовку розігріти до 200°C градусів. У сковороді розтопити вершкове масло, додати трохи олії і по трохи додати просіяне борошно. Готувати на маленькому вогні близько 2-3 хвилин, а потім поступово влити молоко. Додати сіль і готувати близько 5 хвилин до загустіння соусу.

  3. Сир натерти на крупній тертці. У форму викласти картоплю, залити соусом і посипати половиною тертого сиру. Потім повторити шари і поставити форму в духовку. Запікати в духовці близько 15 хвилин.