Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь грецька вегетаріанські страви › Картопляний салат по-грецьки
Картопляний салат по-грецьки

Картопляний салат по-грецьки

Давно відомий нам грецький салат іноді стає трохи нудним у класичному вигляді. Тому існує багато різних варіантів цієї страви. Ви можете навіть самі проводити різні експерименти, пробуючи цей салат із різноманітними продуктами. Ось одним з таких варіантів ми хочемо з вами поділитися. Наш грецький салат більш ситний, ніж звичайний, завдяки картоплі. Але з іншого боку, цей же інгредієнт надає свій особливий смак страві, робить її свіжою і не схожою на інші. Салат чудово прикрасить ваш стіл завдяки своїй незвичності та вишуканості. А головне, що ваші гості будуть приємно здивовані його незвичайним смаком.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Картопля — 500 г.
  2. 2. Цибуля зелена — 20 г.
  3. 3. Маслини — 100 г.
  4. 4. Сир фета — 90 г.
  5. 5. Кріп — 10 г.
  6. 6. Олія оливкова — 10 мл.
  7. 7. Цукор — 3 г.
  8. 8. Лимон — 50 г.
  9. 9. Йогурт — 50 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити і нарізати скибочками або кубиками. Відварити її в підсоленій воді. Злити воду і обсушити картоплю.

  2. Змішати цукор з лимонним соком, додати оливкову олію, йогурт, сіль і перець. Все змішати до однорідної консистенції. Зелену цибулю і кріп помити, просушити, дрібно нарізати.

  3. Сир фета нарізати кубиками або розкришити. Картоплю скласти в миску, додати зелену цибулю, маслини, фету і кріп. Додати заправку і обережно перемішати. Розкласти салат на порційні тарілки і подавати охолодженим.