Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка європейська риба › Судак по-київськи
Судак по-київськи

Судак по-київськи

Мабуть, назва цієї чудесної страви з'явилася від того, що давним-давно хтось першим додумався приготувати судака саме з картоплею і під таким чудовим соусом. Сталося це в славній столиці, і з тих пір рецепт має таку назву. Але суть навіть не в цьому. А в тому, що риба, приготовлена ​​в духовці, - це завжди чудово. Ви можете дивуватися, але страва виходить настільки ситною і в той же час соковитою і не жирною, що вас це вразить не менше, аніж сам смак цієї цікавого страви. Завдяки соусу риба виходить ще більш соковитою і смачною. Так що можете сміливо готувати таку страву до приходу друзів або родичів. Тому що виглядає вона досить вишукано.

Кількість порцій 1
Час приготування 30 хв

  1. 1. Риба (судак філе) — 100 г.
  2. 2. Олія — 40 г.
  3. 3. Вершки (35%) — 80 г.
  4. 4. Сир (Едам) — 15 г.
  5. 5. Яйце — 1 шт.
  6. 6. Масло вершкове — 10 г.
  7. 7. Картопля — 100 г.
  8. 8. Вино біле — 20 г.
  9. 9. Креветки коктельні — 30 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Маслини — за смаком
  12. 12. Борошно — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно нечищену картоплю відварити та почистити. Нарізати картоплю шматочками товщиною 1 см. Розігріти на сковороді олію. Викласти в розігріту олію шматочки картоплі та обсмажити з двох сторін до золотистого кольору. Поперчити філе судака. Посолити. Обваляти рибу в борошні.

  2. Окремо викласти рибу в розігріту олію та обсмажити з двох сторін до золотистої скоринки. Сковорідку або деко застелити пергаментом, на нього покласти шматочки картоплі, а на картоплю викласти судак.

  3. Варене яйце розрізати на дві частини. Викласти половинки яйця на рибу. Тепер потрібно приготувати соус. На сковорідці розігріти вершкове масло. Викласти в масло креветки. Додати трохи білого вина та довести до кипіння. Коли вийде запах спирту, влити вершки, довести до кипіння, приправити сухим бульйонним кубиком та дати трохи покипіти. Викласти отриманий соус на яйця. Посипати тертим сиром. Поставити сковорідку в розігріту до 180ºС духовку на 10 хвилин.