Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви печінка весна › Печінка, запечена з яблуками і грибами
Печінка, запечена з яблуками і грибами

Печінка, запечена з яблуками і грибами

Печінка - цінний і корисний продукт харчування, який просто необхідно включати в свій раціон. Страви з печінки сподобаються навіть найдосвідченішим гурманам. Треба відзначити, що печінка засвоюється людським організмом краще, ніж м'ясо. У нашому рецепті пропонується використовувати свинячу печінку. Свіжу печінку перед процесом приготування треба ретельно промити в холодній воді, очистити від прожилок і плівок, а потім вже вимочувати. Вимочування в молоці сприяє зникненню специфічного запаху і можливої гіркоти субпродукту. Крім цього, вимочена попередньо в молоці печінка виходить особливо смачною і ніжною.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Свиняча печінка — 600 г.
  2. 2. Молоко — 150 мл.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Яблуко — 1 шт.
  5. 5. Печериці — 200 г.
  6. 6. Сир твердий — 100 г.
  7. 7. Борошно — 100 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
  11. 11. Вершкове масло — 50 г.
  12. 12. Майонез — 75 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Свинячу печінку очистити від плівок, нарізати скибочками, залити молоком і залишити на ніч.

  2. Обсушені шматочки печінки вмочити в суміш борошна, солі і перцю. Смажити на олії по 1 хвилині з кожної сторони.

  3. Нарізати цибулину півкільцями, обсмажити на суміші соняшникової олії та вершкового масла до золотистого кольору.

  4. Яблуко і гриби нарізати тонкими скибочками. Сир натерти на тертці.

  5. На обсмажену печінку викласти цибулю разом з олією, в якій він смажився, шар яблук, полити майонезом. Зверху викласти шар грибів і сиру. Запікати в духовці 10 хвилин при температурі 150°C.