Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь весна › Овочеві самоси
Овочеві самоси

Овочеві самоси

Самоси - це традиційне блюдо індійської кухні, вони нагадують смажені або печені пиріжки. Але в тісті для самосів немає дріжджів, яєць і молока, тому їх приготування особливо актуальне у піст. Начинка для самосів може бути самою різною: овочевою, фруктовою, сирною, бобовою. Але головне в рецепті приготування самосів - це спеції, прянощі і приправи. Їх потрібно класти багато, з їх поєднанням можна сміливо експериментувати: часник, куркума, сіль, кмин, каррі, горошок, перець та ін. Самоси краще подавати гарячими, але і холодними вони зберігають свої чудові смакові якості.

Кількість порцій 5
Час приготування 225 хв

  1. 1. Кеш'ю — 3 ст.
  2. 2. Макадамія — 2 ст.
  3. 3. Капуста цвітна — 1,5 шт.
  4. 4. Кокос — 1 шт.
  5. 5. Морква — 1,5 шт.
  6. 6. Сіль морська — за смаком
  7. 7. Часник — 3 шт.
  8. 8. Куркума — 1 ч. л.
  9. 9. Кмин мелений — 0,5 ч. л.
  10. 10. Карі — 1,5 ч. л.
  11. 11. Зелений горошок стручковий — 200 г.
  12. 12. Перець червоний стручковий — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У чашу блендера покласти капусту, моркву, м'якоть кокоса, горіхи, подрібнити. Викласти суміш у миску.

  2. Додати до суміші в блендері часник, куркуму, сіль, кмин, карі, горошок і перець.

  3. Суміш ретельно перемішати вручну. Сформувати з суміші трикутнички, викласти на сушку, температура 40°C, сушити протягом 3 годин.