Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь важкий яйця весна › Нуга з фісташками
Нуга з фісташками

Нуга з фісташками

Для всіх любителів солодощів представляємо рецепт десерту нуга з фісташками. Це дуже корисний десерт, до того ж, до великої радості прихильників низькокалорійної їжі, це ще і дієтичний десерт. У ньому міститься дуже мало калорій. При цьому, десерт ще й дуже корисний, так як у великій кількості містить фісташки. А фісташки, як відомо, багаті протеїнами, не містять холестерину і непов'язаних жирів. Фісташки мають високий вміст харчової клітковини. До того ж - це багате джерело важливих для організму людини мікроелементів. У них містяться мідь, марганець, фосфор, калій і магній. При всіх вищеописаних перевагах даного десерту, слід згадати ще один важливий - десерт, до того ж, дуже смачний.

Кількість порцій 6
Час приготування 95 хв

  1. 1. Мед — 150 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Глюкоза — 30 г.
  4. 4. Яйце — 1 шт.
  5. 5. Сіль — 3 г.
  6. 6. Цукрова пудра — 65 г.
  7. 7. Масло какао — 65 г.
  8. 8. Мигдаль — 190 г.
  9. 9. Фісташки — 190 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 180°С, підсмажити мигдаль хвилин 10. Знизити температуру до 100°С, тримати горіхи в духовці, поки не знадобляться. Нагріти мед до 120°С.

  2. Нагріти перший цукор (190 г.), воду (75 г.) та глюкозу до 150°С. Коли мед нагріється до 100°С, почати збивати яєчний білок з другим цукром (10 г.) та сіллю. Влити нагрітий до 120°С мед в білок, продовжуючи збивати. Влити нагріту цукрову суміш (фактично вже карамель). Збивати до тих пір, поки суміш не охолоне до 50°С, тоді  додати цукрову пудру, масло какао, мигдаль та фісташки. Розмішати дерев'яною ложкою.

  3. Викласти масу на силіконовий килимок чи папір для випікання, накрити другим килимком чи листом паперу, розкатати до товщини 1-2 см. Охолодити до застигання, зняти папір, нарізати на порції, загорнути нугу у плівку.